При боеве между милиции, които избухнаха снощи в в либийската

...
При боеве между милиции, които избухнаха снощи в в либийската
Коментари Харесай

12 убити при боеве в либийската столица Триполи

При боеве сред милиции , които избухнаха нощес в в либийската столица Триполи, бяха убити минимум 12 души и ранени още 87, което поражда страхове от нова война в Либия на фона на хаоса в страната с две съперничещи държавни управления, съобщи Франс прес.

Сблъсъци сред съперничещи си милиции с леки и тежки оръжия избухнаха в няколко квартала на Триполи , където цяла нощ отекваха изстрели и детонации. Те продължиха и довечера, достигайки до нови квартали, видя публицист от Агенция Франс Прес.

Тези конфликти са с невиждани мащаби, откогато през юни 2020 година се провали опитът на маршал Халифа Хафтар , мощния човек от Изтока, да завладее столицата по боен път, в разгара на гражданската война, последвала рухването на режима на Муамар Кадафи през 2011 година

Шест лечебни заведения бяха наранени от удари , а коли за спешна помощ не съумяха да стигнат до зоните на бойните дейности, заяви министърът на опазването на здравето.

Базираното в Триполи държавно управление на премиера Абдел Хамид Дбейба упрекна за конфликтите съперничещия лагер на държавното управление на Фахти Башага, основано в Сирт и подкрепяно от Хафтар.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР