Президентската надпревара в САЩ е в ход и всеки от

...
Президентската надпревара в САЩ е в ход и всеки от
Коментари Харесай

Демократическата партия ни приема за даденост: Предизборната борба в САЩ

П резидентската конкуренция в Съединени американски щати е в ход и всеки от претендентите се пробва да притегли избрани групи от популацията от своя съперник. Чернокожият изборен блок в Съединени американски щати нормално гласоподава за демократите.  

Това оповестява кореспондентът на Voice of America (VOA), Каролин Пресути в своя репортаж. 

Видеоклип, оповестен в Youtube, е една от многото реклами, които гласоподавателите ще видят този месец. Рекламата е ориентирана точно към цветнокожите. 

Чернокожите гласоподаватели помогнаха на Байдън да победи някогашния президент Доналд Тръмп през 2020 година Те към момента го поддържат.  Последните изследвания демонстрират, че към 20% от по-младите чернокожи гласоподаватели избират Тръмп. 

Собственичката на кафене Шана Грей е една от тях. 

" Демократическата партия освен приема гласовете на чернокожите за даденост, само че и не ни почита ", споделя Грей.  

Тръмп “ухажва ” чернокожите гласоподаватели, като постоянно се базира на правните си проблеми. 

" Чернокожите и латиноамериканските гласоподаватели, както и всички американци, в този момент са в по-лошо състояние, в сравнение с при президента Тръмп. Всяко социологическо изследване отразява тази действителност ", споделят от предизборния щаб на Тръмп. 

Дана Уилямс, декан на висшето учебно заведение към университета “Хауърд ”, не е съгласна. 

" Смятам, че социологическите организации към момента имат проблем с анкетирането, когато става въпрос за чернокожи гласоподаватели ", разяснява Уилямс. 

В неделя Байдън ще продължи осведомителната си акция, като ще приказва пред чернокожи абсолвенти. Очаква се Байдън да засегне тематиката за гражданските права.  

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР