Президентската кампания в САЩ навлиза в разгара си и определено

...
Президентската кампания в САЩ навлиза в разгара си и определено
Коментари Харесай

Черната овца на семейство Байдън 


Президентската акция в Съединени американски щати навлиза в разгара си и несъмнено дава обещание да бъде разгорещена с наличието на Доналд Тръмп.

Той занапред би трябвало да се разправя с редица правосъдни проблеми, които биха могли да му попречат да взе участие, само че напълно не е единствен.

Напрежението в лагера на демократите също пораства, защото в навечерието на акцията на напред във времето за следващ проект излизат „ кирливите ризи “ в фамилията на настоящия президент Джо Байдън.

Неговият наследник Хънтър без подозрение постоянно е бил черната овца там и е давал премного учредения за политическите съперници да го дефинират като „ наркоман “ и „ пияч “, който води разточителен метод на живот, до момента в който укрива налози и изкарва пари, употребявайки въздействието на татко си.

В края на предходната седмица, след месеци на правосъдни разногласия, той се съгласи да свидетелства пред Комисиите по надзора и правораздаването на Камарата на представителите в американския Конгрес като част от следствието на републиканците по процедурата за импийчмънт против президента.

Изслушването ще бъде в края на февруари и при всички положения още веднъж ще насочи публичното внимание към личните му проблеми в изключително внимателен миг, когато татко му така и така изпитва компликации да убеди американците да го преизберат.

Към момента името на Хънтър Байдън е обвързвано с два правосъдни процеса.

В първия против него има заведени общо девет обвинявания за хипотетични данъчни закононарушения, осъществени в интервала 2016-2019 година
Според прокуратурата в щата Калифорния Хънтър Байдън е взел участие в скица за укриване на най-малко 1,4 милиона $ налози върху своите доходи, които е употребявал, с цел да води разточителен метод на живот с опиати и проститутки.

Второто дело е в щата Делауеър и е по три обвинявания за нелегално придобиване на оръжие, два месеца откакто е бил настанен в клиника за лекуване на зависимости и към момента е бил диагностициран като привързан към опиати – нещо, което по принцип изключва опцията да се сдобиеш с оръжие в щата.

През предишното лято Хънтър съвсем съумява да реализира съглашение за признание на виновността си против отбягване на ефикасна присъда в затвор, само че договорката пропада и все още двата процеса не престават да го заплашват.

Според отбраната такива обвинявания не биха били повдигнати против човек с друга фамилия и цялата обстановка се случва поради политически напън от републиканците, които желаят да експлоатират предходните му зависимости, с цел да увредят имиджа на татко му.

„ Те [републиканците] се пробват по нелегитимен, само че разумен метод, да унищожат едно президентство “, споделя Хънтър Байдън в неотдавнашен епизод от подкаста на музиканта Moby.

„ Не става въпрос за мен. По най-долен метод желаят да ме убият, знаейки, че това ще аргументи голяма болежка на татко ми, която той не би могъл да понесе “, добавя той.

В интерес на истината Хънтър постоянно е бил прям за проблемите си с опиатите и на няколко пъти през годините е влизал в клиники за лекуване след изцепки.

Една от тях е от 2013 година, когато постъпва в аварийния корпус на морската пехота. Дава клетва за честност пред татко си, който тогава е вицепрезидент, само че още в първия си ден на работа излиза с позитивен тест за приложимост на кокаин и е разжалван.

По време на тежкия бракоразвод някогашната му брачна половинка Кейтлин Бюле го упреква, че „ харчи големи суми за личните си ползи (включително опиати, алкохол, проститутки, стриптийз клубове и дарове за дами, с които има полови отношения), до момента в който оставя фамилията си без средства за издържане. “

Една от многото аргументи за развода е и връзката на Хънтър с вдовицата на своя починал брат Бо, който умира от рак през 2015 година Отношенията сред двамата не престават четири години до 2019 година

По същото време става обществено известно и че Хънтър има нелегално дете от стриптизьорка.

В своите записки Beautiful Things той споделя, че няма спомен от срещата си с въпросната жена, само че е признал детето и заплаща прехрана за него.

Отново там Байдън-син твърди, че е имало моменти в живота му, в които е пушел кокаин през 15 минути и отдава зависимостта си на тежка психическа контузия от детството си, обвързвана с автомобилна злополука.

Той оцелява, само че в случая умират майка му и по-малката му сестра.

Хънтър Байдън е спорен освен в персоналния си живот, само че и във връзка с цялата си професионална кариера като лобист и предприемач.

Вече две десетилетия се водят разногласия дали не се е възползвал от високопоставените позиции на татко си, с цел да получи достъп до клиенти и да печели пари. Съответно налице са и подозрения дали сегашният президент не се е облагодетелствал персонално от бизнеса на сина си.

Особено внимание се отделя на работата на Хънтър в Китай и Украйна в интервала, когато Джо Байдън е вицепрезидент на Барак Обама.

През 2013 година предприемачът заема място в управителния съвет на BHR Partners – китайска частна капиталова компания – като член, който по-късно поема 10% дял от капитала във фонда.

Компанията е записана в Шанхай по-малко от две седмици, откакто двамата Байдън са на публично високопоставено посещаване в Китай.

Шест години по-късно Хънтър подава оставка от борда на сдружението, базирайки се на „ пороя от подправени обвинявания “ на тогавашния президент Доналд Тръмп, че е спечелил милиони долари от фонда.

Най-много въпроси обаче се задават по отношение на работата му в Украйна.

През 2014 година той влиза в борда на украинска енергийна компания Burisma Holdings, която към оня миг се проверява от локалната прокуратура.

В същото време Джо Байдън води акция за битка с корупцията в Украйна и е вдигнал мерника на основния прокурор на страната Виктор Шокин, който от своя страна води следствие против Burisima.

Въпросният Шокин е отхвърлен от Народното събрание в Киев през 2016 година, само че републиканците настояват, че това се е случило след взаимен напън на двамата Байдън, които са получили по 5 милиона $ в символ на признателност от ръководството на енергийната компания.

Именно този случай е мотив в края на декември предходната година Конгресът на Съединени американски щати да утвърди следствие за импийчмънт на Джо Байдън поради подозрения за корист със служебно състояние.

Държавният глава твърди, че в никакъв случай не е обсъждал бизнес каузи със сина си и не е имал директно отношение към неговата работа, само че съгласно Джеймс Комър – водещият следствието в комисията по надзора на Камарата на представителите – тогавашният вицепрезидент е бил „ марката “, послужил за обогатяване на семейството Байдън.

Републиканецът Комър цитира банкови документи, съгласно които семейство Байдън и техни сътрудници са спечелили 20 милиона $ от работата си с олигарси в Русия, Казахстан и Украйна.

Много евентуално в идващите седмици и месеци ще излизат нови детайлности за Хънтър.

И надали неговите бизнес ползи и живописен персонален живот ще подкрепят изключително доста за акцията на татко му, оповестява webcafe.bg
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР