Президентът Владимир Путин се срещна лично с ренегата и бивш

...
Президентът Владимир Путин се срещна лично с ренегата и бивш
Коментари Харесай

Путин опрости бивш командир от „Вагнер“, назначи го за събирач на пушечно месо за фронта

Президентът Владимир Путин се срещна персонално с ренегата и някогашен пълководец от ЧВК «Вагнер» Андрей Трошев и му предложи да стартира да набира доброволци за войната в Украйна, излъчиха съветски медии.

„ На последната ни среща ние говорихме за това, че вие ще се заемете с образуване на доброволчески подразделения, които могат да извършват разнообразни бойни задания, на първо място, естествено, в зоната на Специалната военна интервенция. Вие самият повече от година воювахте в такова поделение “, сподели му Путин с общителен звук.

Прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков пък заяви за държавните осведомителни организации, че екскомандирът на „ Вагнер “ към този момент е назначен в Министерството на защитата.

Преди време командири на ЧВК «Вагнер» упрекнаха Трошев в изменничество, тъй като той избяга от наемната войска на Пригожин и се причисли към друга частна военна компания – ЧВК „ Редут “, която е на същия принцип, само че е свързвана точно с министерството на Шойгу.

Британското разузнаване също удостовери през днешния ден, че бойци от „ Вагнер “ се връщат на фронта като наемници на други ЧВК. Досега в Украйна са се върнали няколкостотин някогашни „ вагнеровци “.

Междувременно стана ясно, че съветските войски внезапно са понижили темпа на опитите си за нахлуване по линията Купянск-Сватово-Кременна, пишат в постоянната си сводка специалистите от американския Институт за проучване на войната (ISW).

И съветски, и украински канали все по-често оповестяват, че интензивността на съветските офанзиви към Купянското и Лиманското посоки е мощно намаляла. Това значи, че украинските войски са отблъснали кремълските сили тук и доста са отслабили техните настъпателни старания в този регион.

Русия беше струпала 150-хилядна армия на линията Купянск-Сватово-Кременна с концепцията да пробие фронта и да принуди Киев да трансферира там запаси за защита, отслабвайки офанзивите към Бахмут и Запорожие. Стана обаче тъкмо противоположното – украинската отбрана устоя, а съветската войска стартира да трансферира оттова войски и техника към Бахмут и Запорожие в опит да спре контраофанзивата.

Според Генералния щаб на украинската войска през вчерашния ден не е имало никакви съветски наземни офанзиви към Купянск и Лиман, а късно вечерта се е провела една, само че слаба и елементарно отблъсната.

За сметка на това съветската авиация е станала доста по-активна в това направление, пишат специалистите от ISW. Самолетите на Москва работят интензивно в Харковска, Луганска и Херсонска области, само че много по-слабо в Запорожие, където върви украинското контранастъпление.

Тази нощ Русия е нанесла над 80 въздушни удара в разнообразни региони на Украйна, и е направила 63 обстрела със системи за залпов огън, заяви генералният щаб в Киев. Трима цивилни са починали в Херсон и още двама в източната част на Донецка област.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР