Президентът Румен Радев връчи третия проучвателен мандат за съставяне на

...
Президентът Румен Радев връчи третия проучвателен мандат за съставяне на
Коментари Харесай

Румен Радев: БСП съхрани диалога с всички партии

Президентът Румен Радев връчи третия изследователски мандат за сформиране на държавно управление на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на " Дондуков " 2.

" Спрях се на Българска социалистическа партия в търсене на максимален късмет за работещо държавно управление ", сподели президентът. " Българска социалистическа партия запази разговора с всички партии, сподели, че може да прави взаимни отстъпки да влиза в обединения и да ръководи дружно с идеологически съперници ", добави Румен Радев.

" Благодаря за доверието, разбираме тежестта на обстановката, ще създадем всичко, което зависи от нас да има постоянно държавно управление. Ще търсим единодушие да съставим постоянен кабинет ", отвърна Нинова, която през днешния ден има и рожден ден.

След като двете най-големи парламентарно показани партии - ГЕРБ и " Продължаваме промяната " не съумяха да съберат поддръжка за държавно управление, пристигна ред на третия мандат, чиито адресат се избира от президента. Това е последната опция за основаване на държавно управление в границите на 48-то Народно заседание по Конституция, откакто първите два опита за сформиране на постоянен кабинет се провалиха. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР