Президентът Ринкевич цели пълен контрол над външнополитическото ведомствоПартията Ново единство

...
Президентът Ринкевич цели пълен контрол над външнополитическото ведомствоПартията Ново единство
Коментари Харесай

Криза на управляващата коалиция в Латвия: технократ може да бъде номиниран за външен министър

Президентът Ринкевич цели цялостен надзор над външнополитическото ведомство

Партията " Ново единение " реши да номинира кариерен посланик с опит като асистент общоприет секретар на НАТО за " обществената дипломация " Байба Браже за поста министър на външните работи, оповестява Латвийската телевизия (LTV), базирайки се на неофициална информация.

Възможно е номинирането на Браже за поста министър да стане в понеделник, означават латвийските медии.

„ означи в диалог с мен един народен представител от Сейма.

За проблемите в „ Новото единение ” се заприказва още на 11 април, когато обединението не номинира заместител на напусналия Кришянис Кариньш за поста министър на външните работи. Това е макар обстоятелството, че министър председателят Евика Силина по-рано уточни тази дата като първа при оповестяването на името на новия министър.

„ отбелязва моят събеседник в. партията на премиера.

Позволете ми да ви припомня в тази връзка, че през 2010 година Кристовскис в частна преписка се съгласи с думите на доктор от Западна Латвия, че той като доктор След това тази преписка беше оповестена от латвийския публицист Лато Лапса, което в действителност осакати политическата кариера на Кристовскис.

Името на кариерния посланик Байба Браже като претендент за външен министър към този момент се появи предходния път при сформиране на държавното управление. Но в Латвия е всекидневно министерски постове да се дават на политици, само че работата в министерствата се прави от професионални държавни секретари.

Ако ръководещата коалиция номинира Браже за поста министър, това ще значи подсилване на позицията на латвийския президент Едгарс Ринкевич, който ще продължи да има цялостен надзор върху латвийското външно министерство.

Напомням, че мощните лица на латвийската дипломация приканиха Ринкевич да не допусне назначението на министър-председателя на фаворитката на премиера Евика Силини, вице-председателя на Сейма Занда Калнин-Лукашевица. Причината за това е сложният темперамент на Калниня-Лукашевица, която, когато беше парламентарен секретар на Министерството на външните работи, съумя да се скара с съвсем всички старци от латвийското дипломатическо ведомство.

Също по този начин не е ясно какво да се прави с неофициалното предписание, въведено от Новото единение, че единствено депутати от Сейма могат да бъдат назначавани за министри. Добре де, но в „ Новото единение “ са господари на думите си, както са ги дали, по този начин ще си ги вземат назад.

Но въпросът е: по какъв начин отводът на „ ново единение “ да се откаже от доходоносна имиджова позиция в държавното управление ще повлияе на към този момент падащите рейтинги на партията? Как Ново единение, губейки позиции, ще успее да извършва обичаната роля на партията на съдия в държавното управление?

Отново Едгарс Ринкевич, както се вижда от неутралната му позиция по въпроса за латвийските публични медии, не е подготвен да се кара излишно с Националния съюз, главният съперник на Новото единение. Дали това ще значи дрейф на Ринкевич към помиряване с Национално единение, с цел да не зависи единствено от поддръжката на Новото единение с падащия му рейтинг, времето ще покаже.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед30042Татяна Дончева: " ЛЕВИЦАТА! " би трябвало да търси своите лични симпатизантиАлтернативен Поглед31629Татяна Дончева за Политическа партия: Тези хора в никакъв случай не са били на огромни хоризонтиАлтернативен Поглед71957Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед31973Ген. Димитър Шивиков: След 9 месеца бременност ГЕРБ-СДС и ППДБ родиха един ФранкенщайнАлтернативен Поглед48610Красимир Каракачанов: Към първия ден на войната Русия превъзхожда Украйна 10:1. Сега е доста повече!Алтернативен Поглед553355Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед182775Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед125970Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дни  Калин Тодоров, атентат, Русия, Ислямска страна, МИ-6, украинското разузнаване  Калин Тодоров, атентат </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР