Президентът на Украйна Володимир Зеленски уволни началника на държавната служба

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски уволни началника на държавната служба
Коментари Харесай

Украинският президент уволни началника на държавната служба за охрана и смени командващия специалните части

Президентът на Украйна Володимир Зеленски уволни началника на държавната работа за защита, чиито чиновници бяха виновни за опита за нападение против президента тази седмица. Зеленски издаде декрет за уволнението на Сергий Руд, в който не се показва кой ще го размени.
 
Припомняме, че Службата за сигурност на Украйна (СБУ) заяви тази седмица, че е заловила двама мъже, полковници от националната армия, упрекнати в скрит план за убийството на Зеленски, и други висши чиновници.
 
Освен това Зеленски смени командващия специфичните сили на страната, които работят в окупираните от Москва територии. Това е втората промяна на ръководителя на подразделението в границите на половин година.
 
На мястото на полковник Сергий Лупанчук ще бъде назначен бригаден военачалник Олександър Трепак. В двата указа на украинския президент, оповестени на неговия уебсайт, не се дава пояснение за този ход.
 
От 2014 година насам Трепак взе участие интензивно в отбранителните интервенции в Източна Украйна против подкрепяните от Русия сепаратисти. Той взе участие в ръководенето на настъплението за отбиване на съветското нахлуване против летището в Донецк - една от най-големите интервенции тогава, отбелязва Ройтерс. Командната верига на украинските военни е променяна постъпателно на разнообразни нива от февруари, когато Зеленски размени своя главнокомандващ Валерий Залужний с тогавашния командващ сухопътните войски Олександър Сирски.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР