Президентът на САЩ Доналд Тръмп посети градовете Дейтън, щата Охайо,

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп посети градовете Дейтън, щата Охайо,
Коментари Харесай

Омразата не е добре дошла: Демонстрации посрещнаха Тръмп в Дейтън и Ел Пасо

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп посети градовете Дейтън, щата Охайо, и Ел Пасо, Тексас, където двама нападатели гръмнаха над 30 души през уикенда, съобщи Ройтерс.

Придружен от първата дама Мелания, Тръмп се срещна с ранени при офанзивите и спасители. И в двата града президентът на Съединени американски щати бе посрещнат от стачкуващи, които го упрекнаха, че със своята антиимигрантска и расистка съгласно тях изразителност е разпалил напрежение, основало удобен климат за такива набези.

Тръмп първо се срещна в болничното заведение Маями Вали в Дейтън с ранени при стрелбата в града рано сутринта в неделя. Тогава мъж умъртви девет души преди да бъде премахнат от полицията. Мотивите на нападателя не са изяснени.

Въпреки че тази първа спирка на Тръмп мина съвсем напълно отвън светлините на прожекторите, пред болничното заведение се бяха събрали стачкуващи, които скандираха " Направете нещо! " и издигнаха лозунги като " Омразата не е добре пристигнала тук " и " Спрете този гнет ".

Говорителката на Белия дом Стефани Гришам заяви, че президентът и първата дама на Съединени американски щати са се срещнали с няколко ранени в болничните им стаи и с други, които към този момент са били изписани, и са благодарили на медиците за тяхната работа.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР