Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че „всичко е готово”

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че „всичко е готово”
Коментари Харесай

Доналд Тръмп: Всичко е готово за срещата с Ким Чен-ун

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че „ всичко е готово” за срещата му със севернокорейския водач Ким Чен-ун, планувана на 12 юни в Сингапур.

Срещата с Ким ще е доста повече от една фотография, увери Тръмп пред публицисти, приемайки в Белия дом японския министър председател Шиндзо Абе.

Президентът на Съединени американски щати сподели, че е доста добре квалифициран за диалозите във вторник. В същото време той означи, че ключът не е в подготовката, а в отношението.
Срещата Тръмп – Ким – на остров Сентоса Той е един от 63-те острова в състава на Сингапур
Той удостовери, че задачата му е закриването на севернокорейската нуклеарна стратегия и добави, че в това време няма да постанова нови наказания на Северна Корея, само че и няма да анулира досегашните.

Президентът на Съединени американски щати предвижда, че срещата в Сингапур няма да е задоволителна.

Попитан какъв брой дни е подготвен да остане, с цел да договаря с Ким, Тръмп отговори: „ Един, два, три, зависи какво се случи.”
Срещата на Доналд Тръмп с Ким Чен-ун към този момент има час Пълният ѝ дневен ред към момента не е оповестен
Абе изиска днешната среща с Тръмп, с цел да координират тактиката по отношение на Северна Корея и да изрази японските безпокойства по въпроса. Двамата ще обсъдят също търговски въпроси.

Япония е основен съдружник на Съединени американски щати в района и е мощно разтревожена от севернокорейската нуклеарна и ракетна стратегия. Абе желае Тръмп да повдигне пред Ким въпроса за отвлечените от Северна Корея японци и да подсигурява, че опитите на американския президент да реализира съглашение със севернокорейския водач няма да навредят на ползите на Япония.

Утре и вдругиден Тръмп и Абе ще вземат участие в срещата на върха на Г-7 в Канада.
Използвани са материали на БТА
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР