Президентът на САЩ Доналд Тръмп напусна военната болница Уолтър Рийд

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп напусна военната болница Уолтър Рийд
Коментари Харесай

Доналд Тръмп кацна в Белия дом, свали маската и обяви, че се чувства добре

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп напусна военната болница " Уолтър Рийд " в щата Мериленд, където от петък се лекуваше от COVID-19 и дойде в Белия дом, където ще продължи възобновяване си. С защитна хирургическа маска на лицето той слезе по стълбите на медицинския център и подвигна палец, преди да се качи в черен автомобил, а по-късно на хеликоптер за Вашингтон.

Малко преди да излезе от болничното заведение президентът написа в Туитър, че скоро ще се върне в предизборната акция. Веднага след идването си в Белия дом президентът прикани във видеопослание американците да не се опасяват от пандемията и да излизат на открито.

Макар лекуващите го лекари да споделят, че той " още не се е оправил изцяло ", Тръмп се появи в клипа без защитна маска. Още с идването си в Белия дом той демонстративно смъкна маската си, обратно на разпоредбите на здравните управляващи. Тръмп поздрави публицистите от президентския преспул, само че не отговори на въпросите им, казвайки единствено: " усещам се добре ".

" Не се опасявайте от него /коронавируса/. Ние ще го победим. Ние имаме най-хубавото здравно съоръжение, най-хубавите медикаменти ", сподели Тръмп във видеопосланието си. " Не му позволявайте да се разпорежда с живота ви, излизайте на открито, бъдете деликатни ", добави той.

В Белия дом е квалифицирано особено изолирано помещение, в което Тръмп ще може да работи след завръщането си от болничното заведение, заяви Си Ен Ен, представена от ТАСС. Президентът ще употребява работния кабинет на третия етаж, както и няколко пространства до офиса на лекуващия го доктор Шон Конли. В пространствата има приемна и кабинет за обзор на пациенти. Всичко е ситуирано по този начин, че Тръмп да работи по-далеч от Западното крило, където се намират Овалният кабинет на президента и офисите на най-близките му помощници.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР