Президентът на САЩ Джо Байдън помилва две пуйки по случай

...
Президентът на САЩ Джо Байдън помилва две пуйки по случай
Коментари Харесай

Байдън помилва две пуйки по случай Деня на благодарността

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън помилва две пуйки по случай Деня на благодарността, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Така Байдън съблюдава една остаряла традиция за този огромен празник, на който американците се събират със фамилиите си. Печената пуйка е най-важното главно ястия за Деня на благодарността, който Съединените щати означават в четвъртия четвъртък от месец ноември - тази година на 24 ноември.

Сложил авиаторски слънчеви очила - негова запазена марка - Байдън помилва през вчерашния ден в Белия дом две огромни бели пуйки, изпратени от Северна Каролина.

" Това е хубава птица ", възкликна американският президент, когато 21-килограмовата Чокълит (Шоколад) бе сложена на масата пред него.

Другата пуйка, извадила шанс, се споделя Чип. Тя тежи с половин кг повече от Чокълит.

Обещавам да не се бавим доста, тъй като " никой не обича пуйката му да изстине ", сподели шеговито Байдън на церемонията на Южната ливада на Белия дом.

Събитието обичайно минава в положително въодушевление, което тази година не бе развалено от мразовитото време.

Церемонията в понеделник слага за американския президент началото на отбелязването на Деня на благодарността.

Милиони пуйки няма да имат шанса на Чип и Чокълит и ще бъдат изпечени в четвъртък, преди милиони американци да седнат на празничната софра със своите близки.

След церемонията в Белия дом президентът на Съединени американски щати и първата дама Джил Байдън отпътуваха за Северна Каролина за вечеря по случай Деня на благодарността с морски пехотинци. " Вие сте 1 % от популацията, а пазите нас останалите. Искахме да дойдем и да ви кажем какъв брой доста ценим всичко, което вършиме ", обърна се Джо Байдън към бойците, преди да постави престилка и ръкавици и да им сервира картофено пюре.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР