Президентът на Република Китай (Тайван) Цай Ин-уен посочи министъра на

...
Президентът на Република Китай (Тайван) Цай Ин-уен посочи министъра на
Коментари Харесай

Тайван и Палау се радват на стабилно сътрудничество

Президентът на Република Китай (Тайван) Цай Ин-уен уточни министъра на външните работи Джоузеф Ву за собствен специфичен делегат за встъпването в служба на новоизбрания президент на Палау Сурангел Уипс младши и определения за вицепрезидент Дж. Удух Сенгебау старши.

По време на пътуването си до тихоокеанския съдружник в интервала 20-22 януари Ву би трябвало да се срещне и с президента Томи Ременгесау младши и ръководителите на Националния конгрес, както и да инспектира плановете за съдействие, подкрепяни от Тайван.

Според Министерство на външните работи на Тайван, Цай е единственият държавен глава, поканен на церемонията по встъпването в служба на новоизбрания президент, което е доказателство за другарските връзки сред двете страни и признанието на Палау за триумфа на Тайван в ръководството на пандемията, породена от Covid-19.

Тайван и Палау се радват на чести обмени на най-високо равнище и постоянни взаимоотношения от основаването на публични връзки през 1999 година Палау постоянно показва поддръжката си за Република Китай в интернационалните организации.

Дългогодишното другарство сред двете страни се показва и в разнообразни планове за двустранно съдействие, обхващащи области като земеделие, чиста сила, просвета, обучение, риболовство опазване на здравето, инфраструктура и медицина.

Тайван и Палау разискват опцията за основаване на въздушен кулоар за пътешестване, с цел да се смекчи въздействието на Covid-19 върху стопанската система на Палау.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР