Президентът на Мексико каза в четвъртък, че страната му настоява

...
Президентът на Мексико каза в четвъртък, че страната му настоява
Коментари Харесай

Мексико призовава ООН да експулсира Еквадор заради нахлуване в посолството, докато напрежението расте

Президентът на Мексико сподели в четвъртък, че страната му упорства Организацията на обединените народи да изключи Еквадор от международната организация като част от тъжба до висшия съд на Организация на обединените нации по отношение на полицейската офанзива на Еквадор предходната седмица в мексиканското посолство в Кито.

Напрежението сред Мексико и Еквадор се увеличи от края на предходната седмица, когато еквадорските управляващи нахлуха в дипломатическата задача, с цел да арестуват някогашния вицепрезидент на Еквадор Хорхе Глас, който се криеше там, търсейки леговище в Мексико.

Президентът Андрес Мануел Лопес Обрадор сподели, че страната му е подала тъжба в Международния съд в Холандия с молба към Организация на обединените нации да експулсира Еквадор.

„ Съдът, в сходство с Хартата на Организация на обединените нации, би трябвало да утвърди експулсирането, и не би трябвало да има несъгласие ” от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, сподели Лопес Обрадор.

Лопес Обрадор също сподели, че Мексико изисква обществено опрощение от Еквадор за нападението от предходната седмица, възобновяване на вредите и обещани...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР