Президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор съобщи, че мексиканското

...
Президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор съобщи, че мексиканското
Коментари Харесай

Шест години по-късно: Арести на полицаи и военни в Мексико заради изчезнали десетки студенти

Президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор заяви, че мексиканското правораздаване е разпоредило ареста на членове на федералната полиция и армията поради от Айоцинапа (Гереро) преди шест години. Той добави също, че има заповеди против членове на общественото министерство, оповестява Си Ен Ен.
" Издадени са заповеди за арест против военните, които ще бъдат изпълнени. Никаква безотговорност, който е взел участие и това бъде потвърдено, ще бъде съден ", предизвести президентът по време на представянето на специфичен отчет за развиването на следствието, като на срещата участваха родители на изчезналите, които от години дефинират военните като един от евентуално виновните.
 Поредно показно ликвидиране на публицист в Мексико, наподобява е и изтезаван Поредно показно ликвидиране на публицист в Мексико, наподобява е и изтезаван
Мексиканският публицист Хулио Валдивия, помощник на вестник El Mundo de Córdoba, беше погубен тази сряда в източната част на Верак...
Има десетки заповеди за арест. След отчета на Лопес Обрадор, Алехандро Енцинас, заместник-министър на вътрешните работи и ръководител на Комисия за истина, основана по случая, сподели пред пресата, че към този момент се работи за намиране на униформените и всички обвинени, класифицирани като " интелектуални и материални създатели " на закононарушението.
Президентът напомни, че по време на предходното ръководство на Енрике Пеня Нието (2012-2018) беше казано, че в случай че армията е взела участие, институцията би трябвало да бъде " предпазена ", с цел да не бъде наранена. " Аргументирах противоположното: в случай че стане ясно, че военните са взели участие, е належащо да се кажат, знаят и санкционират отговорните и че вместо да отслаби въоръжените сили, това би ги засилило ", съобщи той.
Според спорната версия на държавното управление на Пеня Нието, през нощта на 26 септември 2014 година 43 студенти от Институт за учители в Айоцинапа са били арестувани от корумпирани служители на реда в Игуала и предадени на картела " Герерос унидос ", който ги е умъртвил, а по-късно е изгорил и изхвърлил останките в река.
Тази история, известна като " историческа истина ", беше оповестена обществено от членове на фамилиите и разследвана от Междуамериканската комисия по правата на индивида (IACHR) и нейната интердисциплинарна група самостоятелни специалисти (GIEI), която уточни, че телата не могат да бъдат изгорени на това място. Те упорстват от години да се изследва евентуалното присъединяване в събитията на два армейски батальона, ситуирани в региона.
 Сериозни данни за корупция против някогашен мексикански президент Сериозни данни за корупция против някогашен мексикански президент
Бившият мексикански президент Енрике Пеня Нието, който ръководи страната от 2012 до 2018 година, e употребявал подкупи за финансиране на...
Припомняме, че по времето, когато нещастието стана факт, в Мексико имаше огромни митинги с искане за обучение и независимост -!
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР