Президентът на Мадагаскар Андри Раджоелина на практика си осигури трети

...
Президентът на Мадагаскар Андри Раджоелина на практика си осигури трети
Коментари Харесай

Президентът на Мадагаскар е преизбран, тъй като опозицията осъжда нередностите

Президентът на Мадагаскар Андри Раджоелина на процедура си обезпечи трети мандат, откакто изборният орган (CENI) съобщи, че е получил най-вече гласове на избори, белязани от ниска изборна интензивност и протест на опозицията.

Временните резултати, оповестени в събота от CENI в края на преброяването, демонстрираха, че Радоелина е събрала 58,9 % от гласовете, следвана от Ситени Рандрианасолоняико, народен представител, който е получил 14,4 %. Върховният парламентарен съд на страната има мандат да разгласи окончателните резултати в границите на девет дни, откакто органът за гласоподаване разгласи краткотрайните резултати.

„ Мадагаскарският народ избра пътя на приемствеността, спокойствието и стабилността “, сподели Радоелина, 49-годишен бизнесмен и някогашен DJ, след оповестяването на резултатите.

„ Благодаря на малагасийците, които в този момент отхвърлят да изберат неверния път, които към този момент не одобряват да поемат по пътя на безпокойството. Демокрацията се упражнява посредством избори, а не на улицата или посредством б...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР