Президентът на Кот д`Ивоар Аласан Уатара отстрани министър-председателя на страната

...
Президентът на Кот д`Ивоар Аласан Уатара отстрани министър-председателя на страната
Коментари Харесай

Президентът на Кот д'Ивоар отстранява министър-председателя и разпуска правителството

Президентът на Кот д`Ивоар Аласан Уатара в профил министър-председателя на страната Патрик Ачи и разпусна държавното управление. Това разгласи през днешния ден генералният секретар на президентството Абудраман Сисе, оповестява " Ройтерс ".

Причина за неочакваният ход не беше посочена . " Президентът показва своята признателност на министър-председателя Патрик Ачи и на всички членове на държавното управление за техния ангажимент да служат на страната през последните години ", извести представителят и добави, че ще работят до назначението на нов министър председател и на ново държавно управление.

Това не е първият случай, в който президент на Кот д`Ивоар прави фрапантни промени в ръководството. Ачи подаде оставката си и тази на своето държавно управление през април предходната година, откакто Уатара разгласи проекти за редуциране на министерски позиции, с цел да понижи размера на кабинета. Седмица по-късно министър председателят беше преназначен.

Следващите президентски избори в Кот д`Ивоар ще бъдат извършени през 2025 година Уатара, който беше избран отново през 2020 година, към момента не е известил дали ще се кандидатира още веднъж.
 Военен бунт в Кот д'Ивоар
Военен бунт в Кот д`Ивоар

На 5 и 6 януари даже се стигна до престрелки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР