Президентът на Колумбия Густаво Петро заяви вчера, че ще обяви

...
Президентът на Колумбия Густаво Петро заяви вчера, че ще обяви
Коментари Харесай

Колумбия обявява горските пожари за природно бедствие, за да пренасочи средства от бюджетa към борбата с тях

Президентът на Колумбия Густаво Петро съобщи през вчерашния ден, че ще разгласи горските пожари за естествено злополучие, с цел да може да пренасочи средства от държавния бюджет за битката с тях в подтекста на високите температури и климатичния феномен Ел Ниньо, съобщи Ройтерс. Ел Ниньо нормално се свързва с рискови феномени като горски пожари, циклони и засушавания.

Този месец Колумбия е потушила 204 горски пожара - към осем приблизително дневно, а 25 към момента не са стихнали съгласно данните на министерството на околната среда и на държавната организация по изключителното състояние. Почти половината от сумата от 508 милиона $, предопределена за справяне с последствията от Ел Ниньо, към този момент е изразходвана.

Обявяването на горските пожари за естествено злополучие значи, че " някои пера от бюджета може да послужат за битка с зародил проблем като тях, по този начин да вземем за пример да се пренасочат запаси за вкарване в деяние на хеликоптери, които могат да оказват помощ при гасенето на пожарите ", сподели Петро пред представители на медиите в департамента Каука.

Бедствено състояние бе въведено през вчерашния ден в 952 общини в Колумбия заради опасността от пожари. В над половината от тях бе разгласен червен код, заяви колумбийското министерство на околната среда, представено от Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР