Президентът на Гвинея-Бисау Умару Шисоку Ембало, посети Киев след като

...
Президентът на Гвинея-Бисау Умару Шисоку Ембало, посети Киев след като
Коментари Харесай

Президентът на Гвинея-Бисау занесе послание от Путин до Зеленски за преговори

Президентът на Гвинея-Бисау Умару Шисоку Ембало, посети Киев откакто се срещна с съветския президент Владимир Путин в Москва. На срещата си с украинския водач Володимир Зеленски късно вечерта в сряда президентът на африканската република му е съобщи посланието на Путин, че е подготвен за договаряния.

Както заяви и следената от Кремъл съветска медия РИА Новости, Путин е изразил през вчерашния ден пред африканския си посетител вярата си за възобновяване на разговора сред Русия и Украйна.

В отговор Зеленски съобщи, че всевъзможни изказвания на Путин за хипотетичната му подготвеност за мирни договаряния са единствено планувана изразителност за пред аудиторията в Русия и страните, които към момента имат връзки с нея. „ За да приказваме за някакъв разговор, една страна би трябвало да почита друга страна, нейната териториална целокупност, суверенитет и граници. Всичко стартира с тези елементарни фундаментални неща. Това в тази ситуация не е по този начин ", сподели Зеленски.

Зеленски предложи Русия да спре да обстрелва украинската инфраструктура, да блокира украинските пристанища в Черно море и да заплашва с нуклеарни оръжия. Едва тогава в бъдеще може да се приказва за каквото и да било. " Вторият въпрос е с кого да се приказва ", сподели, имайки поради отхвърли от разговор, до момента в който Путин е президент, след ескалацията от последния месец. Въпреки слагането под въпрос на интернационалните правила и глобите, наложени на страната му поради войната в Украйна, съветският президент Владимир Путин остава под задълбочаваща с изолираност, в която не може да разчита изцяло нито на Индия (която изиска завършек на конфликта), нито на Китай.

Африканските водачи дружно с арабските се трансфораха в негови съществени чести събеседници; в Северна Африка една от аргументите е, че страните са мощно подвластни от съветски импорт, било на зърно или други артикули. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР