Президентът на Франция Еманюел Макрон често идва в департамента От

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон често идва в департамента От
Коментари Харесай

Макрон води китайския президент на гроба на баба си

Президентът на Франция Еманюел Макрон постоянно идва в департамента От Пирене в Южна Франция, с цел да се преклони пред гроба на баба си, заровена в Монгияр. Мястото е покрай ски курорт, където във вторник Макрон ще води китайския президент Си Цзинпин по време на неговата къса визитата във Франция. Посещението е във връзка 60-ата годишнина от определяне на дипломатически връзки сред Франция и Китай, съобщи Франс прес.

Срещата на това близо до сърцето на Макрон място цели да разчупи строгостта на протокола, обвързвана с всяко задгранично пътешестване на китайския водач. А задачата на сходно разчупване на строгия протокол е да се откри климат на откровен разговор, по-специално по основния въпрос за войната в Украйна.

Макрон е роден в Амиен, в Северна Франция, където е израснал. Но е прекарал доста ваканции сред град  Баниер дьо Бигор и ски курорта Ла Монжи. Именно там Макрон идвал всяка година за една седмица през зимата и един месец през лятото с баба си и дядо си по майчина линия Жермен и Жан Ногес, които той наричал Манет и Кулу.

Братовчедката на Макрон, 80-годишната Никол Арнал споделя, че той е това което е в този момент, посредством точно на баба си. Манет е била учителка, а след това директорка на учебно заведение. Тя е карала Макрон да учи всеки ден, даже през лятото.

Дядото на Макрон е умрял през 2002 година, а баба му през 2013 година, само че все пак той не е преставал да се връща в департамента От Пирене.

" Тук той си почива ", споделя Силви Дюран, дъщерята на Никол Арнал.

Срещата на Макрон и Си във вторник ще бъде в ресторанта на огромна височина на Ерик Абади в планинския проход Кол ду Турмале в региона на курорта Ла Монжи, а менюто ще включва агнешка плешка, свинска шунка, селекция от най-хубави френски сирена и кейк с боровинки за десерт, както и селекция от локални виновност. Макрон и Си ще бъдат съпровождани и от съпругите си. 

Самият Макрон в изявление през 2017 година за районното издание " Депеш дю миди " разказваше какъв брой обича да идва в тази част на Франция.

Курортът Ла Монжи е затворен от един месец, само че поради визитата на двамата президенти в този момент приготовленията там кипят.    
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР