Президентът на Финландия Александер Стуб предупреди лидерите на страните от

...
Президентът на Финландия Александер Стуб предупреди лидерите на страните от
Коментари Харесай

Президентът на Финландия призова НАТО да готви армиите си за конфликт с Русия

Президентът на Финландия Александер Стуб предизвести водачите на страните от НАТО да бъдат по-малко " войнствени " в реториката против Русия и вместо това да приготвят армиите си за евентуален спор, оповестява английският вестник The Financial Times, представен от " Фокус ".

По думите му неотдавнашните обществени предизвестия за съветска експанзия отвън Украйна отвличат европейските страни от това, върху което в действителност би трябвало да се съсредоточат: незабавна помощ на Киев и образование на Въоръжени сили на страната (ВСУ) - макар че изрази увреност, че Москва няма да нападна страни от НАТО преди 2030 година.

" Малко съм обезпокоен от тези много войнствени диалози, че Русия ще тества член 5 и че Европа е идната на опашката. Мисля, че би трябвало да се подготвим за това ", съобщи Стуб.

Той прикани всички европейски страни да " станат като финландците ".

" С други думи, по-подготвени. Трябва да се подготвите за най-лошото, с цел да го избегнете ", добави той.

Президентът на Финландия акцентира още, че поддръжката на Киев през идващите месеци е от първостепенно значение, защото Владимир Путин се " усеща доста убеден " и се насочва към " прозорец на опция ", с цел да пробие защитата на Украйна до септември.

По-рано ръководителят на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер също съобщи, че Алиансът се нуждае от промяна и Западът би трябвало да се приготви за ера, в която всичко може да се случи когато и да е, в това число експлоадирането на война.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР