Президентът на ФИФА Джани Инфантино изпрати съболезнователно писмо до колегата

...
Президентът на ФИФА Джани Инфантино изпрати съболезнователно писмо до колегата
Коментари Харесай

Джани Инфантино със съболезнователен адрес по повод кончината на Петър Жеков

Президентът на ФИФА Джани Инфантино изпрати съболезнователно писмо до сътрудника си Борислав Михайлов във връзка кончината на именития български нападател Петър Жеков.

Ето и цялостния текст на адреса:

" Скъпи господин президент,

Бих желал да изразя най-искрените си и сърдечни съболезнования във връзка кончината на някогашния български национал Петър Жеков. Думите са извънредно слаби, с цел да изразят тъгата, която усещаме от тази загуба.

През спортната си кариера Петър записа 40 мача за България и бе част от популярния тим, спечелил сребърни медали от Олимпиадата през 1968 година На клубно равнище след старта си във ФК Димитровград той ще бъде запомнен с изявите си за Берое и изключително за ЦСКА, където завоюва 5 национални трофеи и 4 купи на България.

Икона на ЦСКА, легенда на българския футбол, считан за един от най-великите нападатели в историята му, притежател на европейската " Златна обувка " за 1969 година и 6-кратен изпълнител номер 1 на българското състезание - всички тези достижения в комбиниране с персоналните му качества, водачеството, лоялността и чисто човешките добродетели в никакъв случай няма да бъдат забравени и той ще липсва на всички нас.

От името на интернационалната футболна общественост бих желал да изразя най-дълбоко състрадание към Българския футболен съюз, към ЦСКА и към фамилията, приятелите и околните на Петър Жеков. Мислите ни са с всички вас.

Надявам се тези мемоари и думите на поддръжка да ви донесат утешение в този сложен миг.

Искрено Ваш

Джани Инфантино ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР