Президентът на Федералната резервна банка на Минеаполис Нийл Кашкари отново

...
Президентът на Федералната резервна банка на Минеаполис Нийл Кашкари отново
Коментари Харесай

Биткойн не е инвестиция, нито валута според президент на Федералния резерв

Президентът на Федералната аварийна банка на Минеаполис Нийл Кашкари още веднъж разкритикува Биткойн, заявявайки, че практическата изгода от криптовалутата е лимитирана.

В речта си на конференцията “Williston Basin Petroleum 2024 ” Кашкари отхвърли BTC и като инвестиция, и като валута.

Тази позиция е в сходство с дългогодишния песимизъм на Кашкари към Биткойн и по-широката крипто промишленост. По-рано тази година той сложи под подозрение успеваемостта на BTC като средство за хеджиране на инфлацията, наблягайки това, което той възприема като негов неуспех в това отношение. През ноември 2022 година Кашкари дефинира цялата крипто идея като “ ” след срутва на борсата FTX. Скептицизмът му датира още по-отдавна, за което свидетелства определението му от 2021 година, че промишлеността се състои значително от “ “.

Що се отнася до паричната политика, Кашкари се застъпи за поддържане на постоянни лихвени проценти от страна на Федералния запас. Въпреки упованията за понижаване на лихвите той допуска, че централната банка би трябвало да събере повече данни, с цел да оцени траекторията на инфлацията. Този внимателен метод съответствува с акцента на ръководителя на Фед Джером Пауъл върху търпението и доверието в актуалната политическа рамка.

Последният скок на цената на Биткойн, която надвиши $66,000 за първи път от началото на май, последва позитивните данни за инфлацията в Съединени американски щати. Макар че към момента може да се чака Фед да реализира понижение на лихвените проценти, позицията на Кашкари акцентира смисъла на задълбочения разбор и обсъждане при превъзмогването на икономическата неустановеност, изключително във връзка с динамичността на инфлацията.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР