Президентът на БФХГ Илиана Раева не беше особено доволна от

...
Президентът на БФХГ Илиана Раева не беше особено доволна от
Коментари Харесай

Илиана Раева критична към гимнастичките ни |

Президентът на БФХГ Илиана Раева не беше изключително удовлетворена от представянето на гимнастичките от националния тим самостоятелно дами и девойки старша възраст на днешното контролно съревнование в подготвителната зала " Арена Армеец ".

" То нищо не се видя от новите композиции. Истината е, че едно контролно с аудитория и медии при всички случай въздейства на девойките и по тази причина ще го вършим по-често. Композициите са безусловно разнообразни, условията към състезателките са безусловно разнообразни и по тази причина се получават такива груби неточности. Тук желая дебело да подчертая, че България се пробва на 100 % да прави всичко по новия устав, той изисква радикално друга смяна към отношението към цялото комбиниране, работата на тренировки и така нататък ", сподели Раева.

" На 9 март още веднъж имаме контролно, още веднъж ще бъде намерено... да композициите са доста положителни, само че за жалост, през днешния ден девойките не съумяха да ги покажат. Те са в доста по-добра форма, в сравнение с демонстрираха през днешния ден. Отдавам го напълно на това, че е напълно с аудитория и желаят да се покажат по най-хубавия метод. Имам забележки към килограмите на някои от девойките, които би трябвало да смъкват и при всички случай броя при девойките в националния тим би трябвало да се редуцира, с цел да може да се работи по-добре ", добави президентът на БФХГ.

Раева разкри, че Боряна Калейн прави нова комбинация на обръч.

" При дамите съм удовлетворена от композициите, тъй като съм ги видяла изиграни по напълно друг метод и са доста атрактивни. Всички доста харесаха бухалките на Боряна Калейн, само че тя не съумя да ги покаже действително. И удовлетворена и недоволна съм. Правим нов обръч на Боряна, доста друг от това, което играеше до преди един месец, след визитата на госпожа Абу Шабана. Старият й обръч не се хареса, прави нова комбинация, само че на идващото контролно ще може да се види ", сподели още Илиана Раева.

Тя изясни за какво България не взе участие на Гран при в Москва, което е този уикенд.

" Не участваме в Гран при на Русия, тъй като имаше рестрикции поради ковид и ни беше казано, че делегацията ще ни бъде понижена с 50 %. Иначе ще стартираме на всички надпревари. Отпаднаха шампионатите в Тарту (Естония) и Тие (Франция), не се знае кое ще го има поради пандемията, само че във всяко съревнование, което се организира, ще имаме участнички ", добави Раева.

Малко по-различно мнение изрази старши треньорът на националния отбор на България по художествена гимнастика Весела Димитрова. Тя съобщи, че задачата й с новите девойки е да им помогне също да доближат до купа от Олимпийски игри.

" Новите девойки са имали фантастични първи треньорки, които са ги научили на много неща. От нас се чака да ги научим на още повече, тъй че да доближат златния олимпийски орден както предшественичките си. Изискват се доста нерви и самообладание, извънредно самообладание в работата, която вършим сега, само че мисля, че нещата се получават доста добре. Наистина са доста атрактивни и мисля, че дай Боже ще бъдат достойните заместнички на девойките ", разяснява Весела Димитрова, която сега работи с два състава.

" Работим извънредно съществено, тренировките са в действителност тежки и дълги, защото знаете, че се приготвяме по нов устав. Имаме доста забавни музики, на които сме сложили съчетанията. Надявам се да бъдат доста харесани. Сега всичко е доста по-различно от това, което правихме досега. Има много девойки, които променям в първия и втория тим. Все още желая да ги опозная като характери, мотивация и равнище на подготовката, тъй че няма дефинитивни първи и втори състав. Общо взето въртя съвсем всички девойки, което за мен е отлично ", сподели още тя.

" Това да пускам още веднъж с нов отбор е най-голямото предизвикателство в живота ми. След това, което направихме с олимпийските шампионки, да стартира от начало. Много е мъчно, само че може би аз нуждая се от такива неща. Абсолютно никакъв паралел не може да се направи с олимпийския тим. Надявам се да имам опцията да показва най-хубавите качества на тези девойки, прелестно съм сюрпризирана от много от тях. Надявам се да се харесат. Те си имат доста строго изразена характерност и мисля, че ще се получат забавни неща ", добави Весела Димитрова.

Тя съобщи, че е удовлетворена от включването на Ясена Куюмджиева в треньорския екип.

" Ясена е превъзходен експерт и мисля, че ще ни бъде от изгода, защото ние сме много натоварени, приготвяме самостоятелна гимнастичка и два състава. Двама индивида е съвсем невероятно да се оправят, по тази причина помощта на Ясена е от огромно значение за нас ", сподели Димитрова.

Помощник-треньорът Михаела Маевска също акцентира качествата на новите селектирани девойки.

" Определено има доста хубави девойки. Разбира се, започнахме от нулата. Те занапред би трябвало да станат тим, с цел да могат да вървят напред. Скоро не се чака да видите новите съчетания. Имаме много да поработим. Чак, когато сме сигурни, че има какво да видите, ще ви поканим. Предизвикателството е огромно, само че ние останахме и ще се опитаме да покажем, че и с други девойки ще успеем да реализираме тези триумфи ", разяснява Маевска.

" В интерес на истината, откогато имаме два състава и самостоятелна гимнастичка е малко мъчно. Доста е с напрежение, доста се работи и по тази причина Ясена е едно ново попълнение в нашия екип ", съобщи тя, а във връзка новите попълнения в ансамбъла добави: " Има гимнастички, които по този начин да се каже бяха отхвърлени от самостоятелното, само че ние не се отказахме от тях, тъй като считаме, че са много атрактивни и мисля, че ще се харесат на света ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР