Президентът на Беларус заяви, че все така подкрепя изграждането на

...
Президентът на Беларус заяви, че все така подкрепя изграждането на
Коментари Харесай

Лукашенко иска да има втора АЕЦ в Беларус

Президентът на Беларус съобщи, че все по този начин поддържа построяването на втора атомна електроцентрала в републиката, само че към този момент управляващите обмислят това решение, съобщи ТАСС.

" Засега обмисляме. Много ми се желае да построим втора [атомна] централа ", съобщи президентът по време на работно пътешестване в Могильовската област, цитира го организация БелТА.

Президентът отбелязва, че беларуското общество " явно към този момент е преодоляло постчернобилския синдром ". Той акцентира, че е бил доста обезпокоен, когато е вземал решение за строителството на БелАЕЦ. 

" Ние постъпихме вярно. Това е най-чистият тип сила. Не единствено електричество. Исках да имам ново учебно заведение в Беларус. А това е образованието. Днес ние имаме свои лични експерти. А аз желаех да науча беларусите да го вършат ", сподели президентът. Лукашенко е сигурен, че е постъпил умно, като е построил БелАЕЦ макар всички рецензии и напън от страна на Полша и Литва.

БелАЕЦ, ситуирана край град Астравец, Гродненска област, е издигната по общоприетия съветски план " АЕЦ-2006 ". Проектът е финансиран с съветски държавен заем в размер на 10 милиарда $.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР