Президентът на Беларус Александър Лукашенко поздрави своя турски колега Реджеп

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко поздрави своя турски колега Реджеп
Коментари Харесай

Лукашенко: Минск вижда Анкара като надежден и перспективен партньор

Президентът на Беларус Александър Лукашенко поздрави своя турски сътрудник Реджеп Тайип Ердоган и жителите на тази страна със 100-годишнината от провъзгласяването на Турската република, като означи високото равнище на беларуско-турските връзки, оповестяват съветски медии.

" Минск гледа на Анкара като на благонадежден и перспективен сътрудник. Стремим се към още по-динамично и ползотворно развиване на двустранното съдействие във всички области ", отбелязва беларуският президент в посланието си, текстът на което е представен от неговата пресслужба.

Лукашенко изрази убеденост, че „ турският народ с горделивост отбелязва стогодишнината на страната, която през това време реализира големи триумфи в политическата, социално-икономическата, културната и филантропичната сфера и закупи мощен престиж на интернационалната сцена. като деен участник в решаването на районни и световни проблеми “.

„ Както и преди 100 години, Турция показва пред света своята обвързаност към традициите и неизменимите полезности и твърдо пази националните ползи “, сподели Лукашенко.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР