Президентът Еманюел Макрон каза в неделя за първи път, че

...
Президентът Еманюел Макрон каза в неделя за първи път, че
Коментари Харесай

Макрон подкрепя законопроекта, позволяващ медицинско асистирана смърт

Президентът Еманюел Макрон сподели в неделя за първи път, че поддържа ново законодателство за края на живота, което ще разреши това, което той назова „ помощ за умиране “, и желае държавното управление му да внесе проектозакон в Народното събрание през май.

Съседите на Франция Швейцария, Белгия и Холандия одобриха закони, които разрешават в някои случаи здравно подкрепяне на гибелта. Но Франция се опълчи на тази стъпка, частично под натиска на Католическата черква.

Законът на Claeys-Leonetti за края на живота, признат през 2016 година, позволява дълбока седация, само че единствено за хора, чиято прогноза е застрашена в кратковременен проект..

В изявление за вестник Liberation Макрон сподели, че не желае да назовава новото законодателство евтаназия или асистирано самоубийство, а по-скоро „ помощ за умиране “.

„ Строго видяно, то не основава ново право нито независимост, само че наблюдава път, който не е съществувал до момента и който отваря опцията за искане на помощ при умиране при избрани ст...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР