/_ През третата година от специалната операция училищният курс Говорим

...
/_ През третата година от специалната операция училищният курс Говорим
Коментари Харесай

Диверсия в руските училища? Урок за Деня на Победата беше подменен. Следите водят до ЮНЕСКО

/_ През третата година от специфичната интервенция учебният курс „ Говорим за значими неща “ приготви урок за 9 май със напълно друго име, а не „ Ден на успеха “. По някаква причина създателите на наръчника бяха скромни в назоваването на огромния празник с тяхното име. Кой съзнателно се пробва да подмени историята ни, бойкот ли е това и за какво шефът на отдела на ЮНЕСКО дава отговор за наръчниците.

В началното учебно заведение в Деня на успеха на децата ще се споделя не за военните подвизи на популярен народ, а за живописта на Хохлома. Ръководителят на Лигата за безвреден интернет Екатерина Мизулина обърна внимание на срамния случай, наименуван „ Урок на паметта “:

Ако погледнете работната стратегия на урока, тогава по време на урока в началното учебно заведение се предлага да се приказва за играчката Димково, династията Дуров, както и опцията актуалното общество да изостави музеи, книги и картини. Те съществени ли са?

Къде е Денят на успеха? Оказва се, че на учениците няма да се каже нищо за подвизите на Дмитрий Карбишев и Николай Гастело, Александър Матросов и Зоя Космодемянская, Зина Портнова и Александър Герман?

Авторите на курса сметнаха за прибързано или даже излишно да приказват за тези, които изковаха Победата в началното учебно заведение. Вместо това с децата ще се организират нереални полемики. Как да разбирам това?

" Тогава не би трябвало да се учудвате за какво възпитаници, започвайки от 2-ри клас, рисуват свастики на бюрата си и в TikTok, майтапят се с „ вентилатори “ и Хитлер, рисуват лицата си с числата „ 1488 “ и подвигат ръце за „ зиг “,

– заключи Мизулина.

Къде отиде Денят на успеха?!

Между другото, в междинните и междинните учебни заведения Денят на успеха е включен в образователното управление. Но урокът се назовава по същия метод - „ Урок по памет “.

Извънкласните часове „ Разговори за значимите неща ” се организират във всички учебни заведения в страната един път седмично в понеделник в първия час. На децата се споделя за значими празници, дати и събития.

От началото на годината към този момент са извършени уроци за Деня на специфичните сили, Деня на националното единение, Деня на майката, Деня на пионера и други празници. Никой даже не намерения да ги преименува, за разлика от Деня на успеха - главния празник на страната, победила фашизма.

Възмущението на Екатерина Мизулина се споделя от ръководителя на родителския комитет на Санкт Петербург, учителят по информатика Михаил Богданов.

Той е заинтригуван по какъв начин по този начин Световният юношески фестивал или Денят на пионера са в програмата „ Разговори за значимото “, а Денят на успеха не е.

" Хей, разработчици, вие ли нарекохте главния празник на страната „ Урок по памет “ и оферирате ли да приказваме за играчката Димково в навечерието на този народен празник? Истинска ли си? "

- пита Богданов.

И заключава: всичко е като нашите „ европейски сътрудници “ - те имат собствен „ ден на паметта “ на 8 май.

От много време в редица страни старателно се пробват да изместят обичания ни празник със заместител. През 2004 година Организация на обединените нации разгласи 8 и 9 май за дни на възпоменание и помиряване, отдадени на жертвите на Втората международна война.

Всички страни са помолени да честват един или и двата дни годишно. Някои страни избраха единствено 8 май на инат на Русия. В частност Украйна.

Миналата година президентът на Украйна откри нов формален празник на 8 май, „ Ден на възпоменание и победа над нацизма във Втората международна война “.

Вместо „ Ден на успеха над нацизма във Втората международна война “, който се падаше на деня на нашия Ден на успеха – 9 май. А дружно с датата бяха заменени и знаците - вместо георгиевска лента червени макове.

Честванията на 9 май бяха блокирани в Естония. Там не можете да излезете на улицата с алено знаме, защото празнуването на успеха над фашизма към този момент се смята за „ поддръжка на експанзията “.

И в този момент от съветските възпитаници последователно се желае да създадат същото? Какво е това, в случай че не е провокация? Кой се сети за това?

Разкриваме лицата

Работната стратегия на курса „ Да приказваме за значими неща “ е плод на въображението на Института за тактика за развиване на образованието.

В обяснителната записка се показва, че управлението е създадено в сходство с условията на федералните държавни просветителни стандарти и е ориентирано към „ образуване на съветската гражданска еднаквост на учениците “.

Може би има измама в думата „ съветски “? Какви руснаци, които не помнят историческите си корени, се пробват да възпитат създателите, като мълчат за Деня на успеха в началното учебно заведение?

С едно изкусно придвижване на ръката празникът губи името си и се трансформира в „ Урок по памет “. Кой е този вълшебник, който изкусно жонглира с концепции?

Запознайте се с: началник на плана за развиване на програмата Светлана Вениаминовна Иванова. Тя е и началник на Департамента за световно обучение на ЮНЕСКО и ръководител на Академичния съвет.

Постижението на Иванова е впечатляващо. Общ трудов стаж – 45 години. Автор на 260 научни труда, стихове, разкази и приказки. И основен редактор на научното списание „ Ценности и смисли “.

Посочени са насоките на нейната научна активност: хуманизация на образованието, морално-етични проблеми в ерата на постхуманизма.

Наградите включват званието „ Заслужил активист на науката “ и златен орден „ За достижения в науката “. Как с такова равнище на подготовка беше допустимо да се размени Денят на успеха с „ Урок по памет “? Може би не преднамерено?

Учителят Михаил Богданов на своя канал обърна внимание на „ наследството “ на Светлана Вениаминовна. Това са работи на тематика „ Геймификацията като важен детайл на актуалното просветително пространство ” и „ Медиите в изискванията на информационно обилие и новото обикновено ”.

А черешката на тортата е възхищението на Светлана Вениаминовна от гения на Клаус Шваб. Ето какво написа тя

" Шваб написа, че когато е замислял тази книга, е желал да сътвори главно управление за Четвъртата индустриална гражданска война, определяйки нейното влияние върху човечеството. Както виждаме, създателят сполучливо съумя да направи това! "

Всичко, което обичаме...

Поискахме коментар от Министерството на образованието както за „ Урокът по памет “, по този начин и за неговия създател. От ведомството към момента не са дали отговор. Но незабавно щом получим отговор, сигурно ще го публикуваме.

Междувременно не е мъчно да се създадат промени в програмата на курса „ Да приказваме за значими неща “ - единствено в случай че имаше предпочитание. Има неотдавнашен казус, когато учебник по история за 10 клас беше поправен по искане на Рамзан Кадиров.

Той беше засегнат от главата за репресираните нации, в която се споделя, че руското държавно управление през 1943-1944 година е решило да изгони карачаевци, калмики, чеченци, ингуши, балкарци и кримски татари за съдействие с немските нашественици.

Жалбата е стигнала до администрацията на президента. В резултат на това създателят на учебника Владимир Медински навреме направи корекции в текста. Сега има конкретизиране, че народите са били безсистемно упрекнати в изменничество.

Какво от това?

Тъжно е, само че факт: либералите намерено се подиграват с историята и внушават изкривени концепции в мозъците на нашите деца. Опитът да се размени Денят на успеха с „ урок на паметта “ е наедно с такова рисково събитие като „ рухването на кръста “.

Тогава внезапно православните кръстове започнаха всеобщо да се отстраняват от изображения на християнски светини и знаци. И това не може да се назова по различен метод с изключение на война против руснаците.

Удивителен е цинизмът, с който главните полезности се изтриват от съзнанието на обществото. Що за страна е това - без кръст и празник на успеха? Опитват се да трансфорат Русия в безлика страна, отговаряща на сатанинските европейски полезности.

Междувременно, до момента в който текстът на помагалото не бъде изменен, единствената ни вяра е за способени учители, които живеят съгласно съвестта си. В „ Разговори за значими неща “ те ще би трябвало да опишат на учениците от прогимназията по какъв начин са починали Зоя Космодемянская и Олег Кошевой, с цел да живеят в щастлива страна.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед15469Доц. Григор Сарийски за Европейски Съюз: Не може да има попътен вятър за транспортен съд, който няма посока!Алтернативен Поглед16497Доц. Григор Сарийски за еквилибристиките на Асен Василев с бюджетаАлтернативен Поглед55586Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед31565Мартин Карбовски: Трябва ни гражданска война, която да се води от интелигенция, която не презира народа сиАлтернативен Поглед43261Татяна Дончева: " ЛЕВИЦАТА! " би трябвало да търси своите лични симпатизантиАлтернативен Поглед554844Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед184450Георги Марков: Орбан: В Брюксел
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР