През последния месец и половина конфликтът в Газа беше причината

...
През последния месец и половина конфликтът в Газа беше причината
Коментари Харесай

Финансов анализатор: Очаква се петролът да остане на нива около 80 долара за барел

През последния месец и половина спорът в Газа беше повода за растежа на цените на петрола. Видяхме сериозна награда, която се инкорпорира в растеж при цените на петрола. Това сподели в рубриката " Парите ви на фокус с БФБ " по Радио " Фокус " Георги Георгиев – финансов анализатор от Карол. " Постепенно обаче със спадането на геополитическото напрежение видяхме, че нефтът изтри цялата тази награда и в този момент нещата са по-стабилни и са основани най-вече на търсенето и предлагането.  

" Интересно е да се наблюдава динамичността, защото несъмнено има едно противоречие сред търсенето и предлагането и въз основата на прогнозите през идващите няколко месеца. Очаква се при тласъците, които и Китай, и Съединени американски щати вкарват за възкръсване на стопанската система и въз основата на ниския CAPEX, който виждаме и от страна на ОПЕК, и от страна на останалите играчи в бранша, да забележим едно по-слабо задоволство на търсенето на нефт през идващите няколко месеца, което би предизвикало растеж на цената на петрола нагоре ", сподели анализаторът.

Според него, пазарните участници отиграват в кратковременен проект какво се случва и едвам по-късно стартират да мислят по-дългосрочно, тъй че нищо чудно да забележим петролът да остане на равнища към 80 $ за барел преди да забележим по-рязко повишаване през идната година.  

" Смятам, че доларът ще остане в този обхват. Видяхме поевтиняването му през последния месец, което отново беше предизвикано от упованията на пазарните участници за довеждане докрай на цикъла от покачванията на лихвените проценти или най-вече за още едно повишаване. Това незабавно се отрази в по-голям вкус за риск, т.е. ликвидация на долари по отношение на останалите валути, което предизвика и спад на доларовия показател. Нямам съществени терзания от това, че ще забележим доста внезапни придвижвания в едната или в другата посока. По-скоро през идващите няколко месеца обхватът по отношение на еврото би трябвало да остане сред 1,5 и 1,8 с по-слаби флуктуации оттук насетне, защото считам, че занапред през идната година ще забележим и отрицателните резултати, които идват с лаг от дейностите на Фед върху стопанската система. Така че в един миг едно такова закъснение в стопанската система несъмнено ще повлияе и върху оставането по-скоро в тези граници, вместо да се търси по-голям вкус за риск от страна на вложителите и ликвидация на долари ", добави анализаторът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР