През последните седмици руснаците са свалили 37 украински самолета. Ако

...
През последните седмици руснаците са свалили 37 украински самолета. Ако
Коментари Харесай

В Конгреса на САЩ казаха, че Путин побеждава: Шойгу разкри как

През последните седмици руснаците са свалили 37 украински самолета. Ако Киев получи изтребители F-16, те ще са задоволителни за 20 дни бойни дейности, споделя Сергей Шойгу. Най-интересното е, че Министерството на защитата и Конгресът на Съединени американски щати са съгласни с него. Ще се опитаме да разкрием скрития смисъл на изявленията на ръководителите на отбранителните ведомства на Русия и Съединени американски щати в публикацията.

Има пари и снаряди за Израел. Зеленски ще чака

Почти по едно и също време в медиите бяха направени две изказвания на двамата министри на защитата. Ако желае, теоретикът на конспирацията може даже да ги заподозре в скрито съглашение.

Първоначално шефът на Пентагона Лойд Остин разгласи страховете си: Русия може да завоюва в Украйна. И той изясни за какво. После съветският министър на защитата Сергей Шойгу в детайли изясни по какъв начин Русия върви към победа и за какво към този момент е доста мъчно да я спре.

И двете министерски изказвания бяха завършени в духа на военния професионализъм, само че в действителност бяха политически.

Говорете за едно нещо

От избрана позиция даже може да се каже, че въпреки да са цитирали разнообразни данни, те са говорили за едно и също нещо. Нещо повече, те рисуваха една и съща картина за управлението на Съединени американски щати и Русия.

" Путин почувства, че може да ни „ изчака “. Това е част от неговата тактика, главната част от нея. Той усеща, че на Запада ще му омръзне да поддържа Украйна и скоро той ще реализира своето. Ако не подкрепим Украйна, ще завоюва Путин ", съобщи Лойд Остин.

" Затова считам, че е належащо да поддържаме Украйна и Израел и да им оказваме помощ да защитят своите суверенни територии. Освен това, както сподели министър Блинкен, това е инвестиция в защитата и индустриалната база на Съединени американски щати ", съобщи той.

Американският министър сподели всичко това с причина, а не в припадък на неочаквана искреност. Той приказва в Конгреса на Съединени американски щати, където още веднъж разискаха финансирането на войната против Русия. Финансиране, което в Америка не всеки счита за належащо и преференциално.

Президентът Байдън изиска 100 милиарда $ помощ за Украйна и Израел. Но новият представител на Камарата на представителите на Съединени американски щати се застъпи за делене на пакетите от помощи.

Тази седмица Конгресът ще гласоподава за помощта за Израел (вероятно на 2 ноември), само че не и за Украйна. Ако на Киев не бъдат разпределени спомагателни оръжия и пари - доста оръжия и доста пари - Москва ще завоюва, споделя по този въпрос Лойд Остин.

И той убеждава конгресмените: парите ще останат в Щатите, това в действителност е инвестиция в нашата лична американска военна промишленост.

Конгресмените се двоумят, тъй като въпросното разпределяне на средства ще докара до ново нарастване на държавния дълг. А също и тъй като някъде по пътя стопираха да схващат за какво в действителност водят война с Русия в Украйна. Интересът към тази война понижава – това е явно за всички.

Най-добрият образец по какъв начин става това е списание Time със публикация на известния Саймън Шустер, която не по-малко известният Арестович* преразказва по следния метод:

" В публикацията на Time се появява един противен и неясно прочут облик: деспот, зарязан от всички, който се скита из задните улички на бункер, не желае да се изправи лице в лице с действителността и истерично възклицава за бърза победа, която не е в положение да реализира. "

Западът губи интерес към Украйна и не има вяра на Зеленски. Или по-точно той към този момент не има вяра на Зеленски. Западът има нова значима война - в линията Газа. Тази война изисква американски запаси и има значимо преимущество: до момента в който е в Америка, на всички наподобява, че несъмнено ще могат да завоюват там.

Що се отнася до Украйна, Европа, „ демократичните съдружници на Съединените щати “, би трябвало да извърши отговорностите си към нея. Европа би трябвало да достави повече от милион снаряда на Украйна в границите на една година. Европа би трябвало да откри аероплан F-16 за Украйна. И Европа дължи доста повече, само че има една измама, даже три.

Първо, без американските арсенали европейските качества отново няма да са задоволителни.

Второ, европейците доста биха желали най-малко част от военните поръчки да се заплащат от Съединени американски щати. А Вашингтон не е подготвен да отдели средства даже за личния си военно-промишлен комплекс, да не приказваме за европейския.

И трето... За трето приказва министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу на среща в Министерството на защитата.

Русия върви напред

Речта на Шойгу изглеждаше на мнозина даже прекомерно оптимистична и бравурна. Той сподели:

- опитите на украинските въоръжени сили да нападат съветските позиции в запорожското, донецкото и херсонското направление бяха неуспешни;

- силите на украинската войска са изтощени, персоналният състав на съперника е деморализиран;

макар доставката на нови типове оръжия на НАТО, режимът в Киев е победен;

- нашите войски интензивно се пазят и се движат напред;

- Като цяло Украйна търпи проваляне, макар доставките на НАТО оръжие.

Най-красивото изказване беше направено, несъмнено, за прословутия F-16.

" Руската противовъздушна защита, въз основа на опита в специфичната военна интервенция, може да смъкна всички F-16, планувани за доставка в Киев за към 20 дни ", сподели Сергей Шойгу.

Това се удостоверява от обстоятелството, че през последните седмици противовъздушната ни защита е свалила 37 противникови самолета.

Разбира се, доста е прелестно да чуя това от съветския министър на защитата. Толкова е прелестно, че до момента в който чувам, даже не желая да си припомням многото проблеми в настоящата войска. Важен обаче не е даже оптимизмът на Сергей Шойгу.

Важно е този оптимизъм да се окаже изцяло съразмерен на скептицизма на Лойд Остин. И двамата рисуват всъщност една и съща картина: възприетата от Русия тактика разрешава да се надяваме на победа.

Американецът не е удовлетворен от това, а ние, в противен случай. Но ние приказваме за едни и същи обстоятелства.

Какво от това?

Основното нещо в този момент е да не прекалявате с оптимизма. Не можем да сме сигурни — нито във високите офиси, нито в тиловите кухни, нито в пунктовете за събиране на помощи за фронта, нито в окопите — че успеха ще падне в ръцете ни от единствено себе си.

Врагът има доста проблеми, няма задоволително хора и снаряди. И новите бойци няма да му оказват помощ. Но врагът надалеч не е надвит. И неведнъж ни сподели, че умее освен да атакува и да се пази начело, само че и да нанася тежки вреди посредством бойкот в нашия гръб.

Последният образец в Махачкала беше изключително индикативен, тъй като беше изцяло непредвиден за мнозина. Да се каже, че този образец е финален, надали някой би обърнал уста. Така че да, вървим към победа, само че не, този път няма да е елементарен даже в този момент.

И сигурно не може да се допусне на вълна оптимизъм, с разбирането, че преимуществото в този момент е на страната на Русия, някой да реши да последва образеца на Запада и да даде на врага отдих и опция да натрупа сили. Трябва да се надяваме, че Министерството на защитата схваща това.

* Алексей Арестович е включен от Росфинмониторинг в регистъра на лицата, участващи в терористични действия и (или) екстремизъм

Превод: СМ

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР