През последните седмици Русия е атакувала енергийната инфраструктура на Украйна

...
През последните седмици Русия е атакувала енергийната инфраструктура на Украйна
Коментари Харесай

Киев ликвидира проруски депутат, назначен от Москва в Луганск

През последните седмици Русия е атакувала енергийната инфраструктура на Украйна минимум 60 пъти съгласно локалните управляващи. От Украйна обявиха и за още цивилни жертви при съветски офанзиви в Донецк. Съобщава се и за офанзиви с дронове в Херсон и обстрел в региона на към 20 обитаеми места в Харковска област. 

Междувременно украинското разузнаване съобщи, че при атентат с кола бомба е ликвидирало народен представител в Луганска област, който бил част от проруското сепаратистко придвижване от 2014 година насам.

На този декор от Г-7 още веднъж обявиха твърда поддръжка за Киев.

 
За да сложим Украйна върху солидна основа през идната година, би трябвало да ѝ помогнем с няколко неща. Първо, да продължи да отвоюва територията си. Второ, да построи военна мощ от международна класа, с цел да обезпечи оптимално въздържане в дълготраен проект. И да се обясни на президента Путин, че не може и няма да надмогне Украйна. И не може и няма да надмогне всички нейни поддръжници.
Антъни Блинкън, държавен секретар на Съединени американски щати

Американският държавен секретар съобщи, че на срещата на външните министри от Г-7 са разискали и връзките с Китай. По думите му страните ще продължат да реагират по отношение на дейностите на азиатската страна в Южно- и Източнокитайско море. 

А Владимир Путин коментира, че военното съдействие сред Китай и Русия става все по-важно. И упрекна Съединените щати, че повишават напрежението сред НАТО и азиатските страни. 

 
Засилваме отбранителните ни качества, най-вече посредством взаимни военноморско и въздушни учения. Правим това постоянно и взаимоотношението ни непрестанно се покачва.
Владимир Путин, президент на Русия

Русия и различен непосредствен съдружник на Китай - Мианмар, за първи път започнаха взаимни военни учения по вода. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР