През последните години в света нарасна производството и употребата на

...
През последните години в света нарасна производството и употребата на
Коментари Харесай

Палмовото масло: Какви са ползите и вредите

През последните години в света набъбна производството и използването на палмово масло. То има репутацията на опасна  лой. Така ли е в действителност? Ето какво споделя диетологът и ендокринолог Виктор Жиляев.

Палмовото масло се употребява за попречване на недостига на витамин А, съдържа и витамин Е, който оказва помощ в битката против деменцията.

Според специалиста палмовото масло се употребява в доста артикули, само че не всички са рискови. Съдържащият се в него витамин Е е мощен антиоксидант, който предотвратява окисляването на мазнините в организма и защищава от разнообразни болести.

Диетологът прецизира, че то е много калорично - съдържа към 900 калории на 100 грама. Основната заплаха от такова масло е нагряването му до температури над 200 градуса. При такива условия то освобождава канцерогени, които усилват риска от рак.

„ В състава на сладоледа в действителност може да се добави палмово масло вместо млечна лой. Тогава производителите нормално пишат „ растително масло “ или „ сурогат на млечна лой “, показва той.

Специалистът прибавя, че подобен сладолед може умерено да се употребява, защото не предстои на термична обработка.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР