През последните години тече огромна промяна в света на бизнеса.

...
През последните години тече огромна промяна в света на бизнеса.
Коментари Харесай

Как "БНП Париба Лични Финанси" подкрепя въвеждането на ESG стандартите в бизнеса на партньорите си

През последните години тече голяма смяна в света на бизнеса. Компаниите са загрижени освен за нововъведенията, които вкарват, и за генерираната облага, само че и за аспекти на своята активност като екологично влияние, въздействие върху обществото и корпоративното ръководство. Този развой е подтикван както от устрема на бизнеса да способства за устойчивото развиване, по този начин и от идните европейски регулации, с които ще бъдат въведени единни стандарти за отчитане, известни като ESG - Environmental, Social, Governance.

Въвеждането на стандартите ще даде напълно нова позиция към процесите във всяка компания и води до създаване на нови артикули и услуги, усъвършенстване на веригите на доставка, дизайн на продуктите, който разрешава лесното им преработване или ремонт, смяна на опаковките, тъй че да могат да се употребяват наново, блян към ограничение на въглеродните излъчвания, основаване на условия за битка със общественото неравноправие и по този начин нататък. Освен това фирмите ще бъдат задължени да регистрират екологичния си отпечатък и въглеродните излъчвания, по какъв начин способстват за позитивна смяна на средата, в която работят, и по какъв начин усъвършенстват управническите си процеси. Неспазването на това обвързване ще има евентуални финансови последици. Компаниите, които не дават отговор на ESG стандартите, ще бъдат облагани с по-високи налози, такси и даже санкции.

Въпреки че ESG стандартите се чака да станат наложителни към 2024 година, виновният бизнес към този момент се приспособява към техните условия и се приготвя за момента, когато те ще бъдат норма. Според шефа на " БНП Париба Лични Финанси " в България Жозе Салойо ефикасното въвеждане на ESG стандартите зависи от дейното присъединяване и партньорството сред всички заинтригувани страни - производители, търговци и финансови институции, които ще играят основна роля в този развой. " Въвеждането на ESG стандартите е неизбежно бъдеще за бизнеса. Искаме или не, тази смяна ще пристигна и всички ние би трябвало да сме готови и да работим за нея ", споделя той.
Кредитирането ще поддържа устойчивото ползване
Жозе Салойо е убеден, че виновните банки като " БНП Париба Лични Финанси " ще имат значима роля в смяната на бизнес средата. От една страна, те ще обезпечават финансиране за покупката на уреди с по-високи показатели на поправимост и продължителност. Тези уреди изискват характерна верига на произвеждане, обезпечаване на аварийни елементи и гаранционни услуги за по-дълъг интервал. Това значи по-висока цена, която става по-достъпна за хората с помощта на опциите за кредитиране.
Реклама
Финансовите институции ще поддържат и напъните на своите клиенти и сътрудници да удължават живота на продуктите. В бъдеще те ще би трябвало да разработят и предложат нови услуги като финансиране на покупката на аварийни елементи, на поправки, на застраховки и даже на софтуерни ъпгрейди.

Освен това кръговото ползване значи, че продуктът ще има два, три или повече живота, а банките могат да прибавят стойност за повече хора, като финансират пазара на използвани артикули. " Пример за това е партньорството ни с BNP Paribas Personal Finance в още няколко страни, с които работим върху потребителска С2С платформа, която ще форсира кръговия модел на ползване благодарение на финансови, застрахователни и други услуги ", споделя Жозе Салойо.
" БНП Париба Лични Финанси " създава и дава ESG и финтех решения на сътрудниците си
Все по-широкото нахлуване на кръговата стопанска система и превръщането на ESG стандартите в новата бизнес норма ще доведат и до ускоряването на нововъведенията в ритейл бранша. Посоката на развиване ще бъде даването на безпрепятствено потребителско преживяване. Това значи използването на принадлежности, които вършат процеса на покупка оптимално комфортен и персонализиран. Хората ще получават предложения, съобразени с персоналните им благоприятни условия и потребности, ще заплащат с портативните си устройства при оптималната сигурност и ще могат да наблюдават преводите си, което дава непоклатимост за бюджетите им.

Според Жозе Салойо ритейл бизнесът би могъл да се оправи доста по-ефективно с въвеждането на тези нововъведения с приближен сътрудник, какъвто е една банка, в чиято ДНК е заложен стремежът да е мотор на позитивната смяна. От една страна, ритейлърите познават своите клиенти, тяхното държание и желания. От друга, финансовите институции разполагат със задълбочена експертиза за регулациите и за платежните системи и са построили устойчиви партньорства с финтех компании, които са профилирани в даването на безпрепятствено потребителско преживяване и бърза реализация на плановете.
Реклама
Ето за какво синергията сред ритейлърите и банките може да обезпечи по-кратко време за стартиране на пазара на обещано новаторско решение, безпрепятствено потребителско преживяване и one stop shop принадлежности, основани на персонализиран метод. Такива решения са опцията за приемане на потребителски заем от " БНП Париба Лични Финанси " в цифровия портфейл в границите на няколко минути, потреблението на кредитните карти на банката като инструмент за покупка на артикули на равни вноски, онлайн инструментите за самообслужване, напълно цифровият развой за заявяване и приемане на потребителски заем и доста други.
ESG стандартите и технологиите ще дадат сигурност на клиентите в подтекста на кръговата стопанска система
Жозе Салойо споделя, че първата изгода, която хората ще усетят от въвеждането на ESG стандартите, е постигането на по-висока степен на бистрота, защото това е значима част от детайлите за положително обществено и корпоративно ръководство. Например с навлизането на NFT технологията клиентите ще имат елементарен достъп до цялата информация за продукта, построена като блокчейн. Те ще знаят какъв е произходът на стоката, по кое време е била създадена, дали са били спазени ESG стандартите, дали продуктът е Fair Trade и по този начин нататък.

Ролята на тези технологии ще бъде извънредно значима в подтекста на кръговата стопанска система, защото те ще дават спомагателна сигурност за участниците на вторичния пазар. Пример за това са финтех решения като Carchain, които на Запад стават все по-популярни. Приложението записва цялата история на автомобила на клиента благодарение на NFT и блокчейн. Така се документира цялата техническа история на колата и при следваща продажба тя е елементарно налична за купувача, което построява доверие.

Друга изгода от въвеждането на ESG стандартите е, че те ще осветлят и бизнеса. Тъй като в близко бъдеще те ще бъдат наложителни за фирмите, регулаторите ще одитират тяхното правилно използване и ще бъдат налагани санкции при манипулиране на данните, за противоречие със стандартите и за оказване на нездравословно въздействие върху околната среда. " Като финансова институция през днешния ден ние вземаме поради кредитния риск, а на следващия ден ще би трябвало да провизираме и риска, обвързван с екологичния ни отпечатък ", споделя Жозе Салойо.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР