През последните години Тайван, който Китай смята за своя територия,

...
През последните години Тайван, който Китай смята за своя територия,
Коментари Харесай

Осем китайски самолета са пресекли средата на Тайванския проток, съобщи Тайпе

През последните години Тайван, който Китай счита за своя територия, е изправен пред съвсем ежедневни полети на китайски военни самолети, постоянно в югозападната част на зоната за идентификация на въздушната защита на острова.

Общо 24 китайски военни самолета, в това число изтребители и бомбардировачи, са били видяни покрай Тайван във вторник сутринта от към 8 ч. (0 часа по Гринуич), заяви министерството на защитата, като добави, че четири китайски военни кораба също са се включили към " взаимен патрул за бойна подготвеност ".

Тайвански самолети и кораби са били мобилизирани, а ракетните системи са следили китайските сили, съобщи министерството, употребявайки общоприета дефиниция за отговора си. То добави, че поддържането на сигурността и стабилността е взаимна отговорност на всички страни в района.

" Всяко провокативно държание не е положително за районната сигурност ", акцентира министерството на самоуправляващия се остров, представено от Българска телеграфна агенция. 

Китай в никакъв случай не се е отказвал от опцията за потребление на мощ, с цел да сложи Тайван под собствен надзор. През април силите на Пекин проведоха учения към острова в символ на неодобрение от срещата на президентката Цай Ингвен с ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати. Тайванското държавно управление отхвърля претенциите на Китай за суверенитет и дава обещание да се пази, в случай че силите на КНР нападат острова.

Основният претендент за президент на Тайван от опозицията даде обещание да анулира удължаването на наложителната военна работа от 4 месеца на 1 година, което се очакваше да влезе в действие през януари, като съобщи, че ще понижи напрежението с Китай и това ще направи службата ненужна.

Отношенията на демократично управлявания остров с Пекин са централен въпрос в навечерието на президентските избори на 13 януари идната година, защото през последните години набъбнаха опасенията от допустимо китайско нахлуване против острова.

Хоу Ю-и, претендент на главната опозиционна партия Гоминдан (Националистическа партия), съобщи, че Демократичната прогресивна партия на Цай е провокирала " заплаха от война ", само че той ще работи за обезпечаване на мир. " След като бъда определен за президент, ще работя интензивно, с цел да подсигурявам стабилността и мира в пролива. След това ще възобновя четиримесечната работа ", съобщи Хоу в изявление късно нощес. " Стабилността в пролива ще реши въпроса за нашата военна работа и по тази причина ще работя интензивно за обезпечаването ѝ ", добави той. Неговата партия обичайно поддържа тесните връзки с Китай, до момента в който Цай разгневи Пекин, като отхвърли позицията му, че двете страни са част от обединен Китай.

Хоу се състезава с Уилям Лай от ДПП, който в този момент е вицепрезидент и води в социологическите изследвания.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР