През последните десетилетия учените изучават поведението и мисленето на маймуните,

...
През последните десетилетия учените изучават поведението и мисленето на маймуните,
Коментари Харесай

Шимпанзе се е научило да използва iPhone като човек

През последните десетилетия учените учат държанието и мисленето на маймуните, изключително на горилите и шимпанзетата. Знаем, че тези маймуни могат даже да научат жестомимичния език и умишлено да поддържат връзка с човек с негова помощ.Но, те към момента могат да ни изненадат. В интернет е оповестено видео (ще го гледате по-долу), в което шимпанзе се забавлява с iPhone.

 w1 4 - Шимпанзе се е научило да употребява iPhone като човек (видео)
Приматът не просто държи телефона в ръцете си, а умишлено прави неща, като деликатно прелиства листата с медийни файлове с пръст, знае по какъв начин да превключва режимите и да усилва изображението.В клипът по-долу, това мъдро шимпанзе демонстрира интерес и гледа видео, показващо друго шимпанзе, което играе с мъж.

 w2 4 - Шимпанзе се е научило да употребява iPhone като човек (видео)
Клипът, в началото е оповестен в Instagram от Майк Халстън, гражданин на Маями, който работи в Общността за отбрана на животните. Името на шимпанзето и къде тъкмо е сниман този видеоклип не е посочено.В Twitter, клипът е оповестен от JD Darkin от Queens, от Ню Йорк, който качва видеоклипа с коментар, че има обезпокоително възприятие, когато вижда какъв брой е интелигентна тази маймуна. И доста други коментатори се съгласяват с него. JD Darkin от Queens написа:
“Способността на тази маймуна да разбере правилото на смарт телефона, значи началото на края за нас идиотите! ”Осъзнаването, че шимпанзетата могат да овладеят техниката, с която доста от нашите баби и дядовци постоянно не могат да се оправят, допуска, че те могат да бъдат доста по-умни, в сравнение с си мислехме, и че ние към момента не знаем всичко за тях.Гледайте клипът с шимпанзето и неговия iPhone:
https://www.instagram.com/p/Bwf080_Bfby/
Интересните неща
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР