През последните 24 часа италианските военновъздушни сили на два пъти

...
През последните 24 часа италианските военновъздушни сили на два пъти
Коментари Харесай

Зарад руски самолети вдигнаха италиански изтребители над Балтийско море

През последните 24 часа италианските военновъздушни сили на два пъти са вдигнали във въздуха изтребители за прехващане на съветски самолети над Балтийско море. Това се показва в официално съобщение на италианските военновъздушни сили, оповестено в обществената мрежа " Х " (Twitter).

Отбелязва се, че изтребителите Eurofighter на Военновъздушни сили на Италия, които са част от 4-та авиационна тактическа група, която е дислоцирана в полската база в Малборк, " направиха двойно прехващане на съветски самолети в Балтийско море ".

Командният център на НАТО в немския град Джудем издаде паника вечерта на 28 март и сутринта на 29 март заради сигнал за неидентифициран аероплан, прелитащ над интернационалните води на Балтийско море.

" След като самолетите са разпознати като съветски, италианските бойни самолети се върнаха в базата си в Малборк ", прибавят италианските Военновъздушни сили.

През 2023 година военновъздушните сили на НАТО в Европа се подвигнаха във въздуха повече от 300 пъти, с цел да прихванат съветски военни самолети, приближаващи въздушното пространство на Алианса, като по-голямата част от прехващанията са се случили над Балтийско море.

Сутринта на 29 март Полша подвигна във въздуха свои и самолети на НАТО на фона на интензивността на далечната авиация на Руската федерация, която нанесе масирана офанзива против Украйна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР