През последните 20 години станахме свидетели на огромен напредък в

...
През последните 20 години станахме свидетели на огромен напредък в
Коментари Харесай

3 силни страни на педиатричните грижи в ACIBADEM


През последните 20 години станахме очевидци на голям прогрес в педиатричната помощ. Подобри се лекуването на хронични болести при деца, разви се феталната хирургия, а някои от най-хубавите медицински центрове в света през днешния ден могат сполучливо да правят трансплантация на орган или сърдечни интервенции на новородени бебета. ACIBADEM Healthcare Group в Турция се откроява в тази област с три съществени преимущества: здравна експертиза, първокласни технологии и болнична среда, подпомагаща оздравителния развой. Във веригата лечебни заведения работят световноизвестни лекари в областта на детска неврохирургия, онкологични болести в детска възраст, ортопедия и гръбначна хирургия, вродени сърдечни болести и доста други. Те разполагат с най-съвременното високотехнологично съоръжение, налично на този непрекъснато разрастващ се пазар. Не на последно място, всички педиатрични звена в лечебни заведения ACIBADEM са планувани и проектирани за децата и техните характерни потребности. Модерното съоръжение, опитът и болничната среда способстват за постигането на отличните медицински резултати, с които ACIBADEM са известни. Това е топ здравна дестинация за фамилии от целия свят за целия набор от педиатрични медицински услуги, от лекуване на постоянно срещани болести до сериозни грижи и животозастрашаващи положения.



Роботи оказват помощ при сърдечни интервенции

Познати са над 200 вродени сърдечни болести, които засягат повече от 1 милион новородени всяка година. Някои от тях се нуждаят от оперативно лекуване още в първия месец или година от живота си. Благодарение на напредъка в диагностиката и лекуването, успеваемостта надвишава 90% даже при най-сложните болести. Това значи, че тези деца могат да се възстановят изцяло след интервенцията и да живеят сходно на здравите си връстници. В ACIBADEM сърдечните интервенции могат да се правят посредством минимално инвазивни техники или роботизирана хирургия. Робот-асистираната хирургия разрешава по-малки сечения и по-висока точност, като понижава риска от инфекции или сърдечни увреждания.

Екипен метод побеждава рака в детска възраст

По данни на Световната здравна организация (СЗО), всяка година към 400 000 деца по света се диагностицират с рак. Всяко едно от тях заслужава най-хубавите медицински грижи, налични през днешния ден. В ACIBADEM се употребяват най-новите способи и технологии, с цел да се обезпечат допустимо най-хубавите резултати в лекуването на децата. Детските ракови болести са разнообразни от тези при възрастните и изискват специфични знания в детската онкология. Процесът на лекуване постоянно включва доста специалисти и всички те, в това число медицинските сестри, би трябвало да са профилирани в педиатрични грижи. В ACIBADEM лекуването на рак при деца се възнамерява в съдействие със експерти по радиология, ядрена медицина, патология, радиационна онкология, хирургия и неврохирургия, като всички те работят в екип, с цел да изготвят персонализиран проект за всеки обособен случай.

При дребни пациенти с тежки форми на рак на кръвта, трансплантация на стволови кафези може да помогне за заместването на заболелия костен мозък със здрав. Центърът за трансплантация на костен мозък в Acibadem е един от дребното по света, които дават разширени благоприятни условия за автоложни, алогенни и хаплоидентични трансплантации, когато няма изцяло подобаващ донор.

Разширени благоприятни условия в детската неврохирургия

ACIBADEM разполага с Център за детска неврохирургия, който служи като референтен център за комплицирани случаи от Турция и чужбина. Повече от 25% от пациентите идват от целия свят. В центъра се лекуват всевъзможни неврологични патологии при деца, като се ползва мултидисциплинарен метод и цялостна грижа. Налични са екипи със специфична експертиза в хирургично лекуване на спастичност при деца с церебрална парализа, за оперативно лекуване на епилепсия в случаи на устойчивост към лекарства, и за хирургия при мозъчни тумори, ситуирани в сериозни области на мозъка, като мозъчния дънер и таламуса. Тежки мозъчни патологии, които могат да се смятат за неоперабилни в други клиники, се лекуват в ACIBADEM с висок % на успеваемост. Медицинската експертиза се подкрепя от усъвършенствани медицински технологии, в това число 3 Тесла интраоперативен ЯМР с висока разграничителна дарба за по-висока сигурност и резултатност на интервенциите.



Отвъд границите в педиатричните грижи

В ACIBADEM педиатричните пациенти и техните родители могат да намерят благоприятни условия за лекуване даже в случаи на тежки, усложнени или редки болести. Там се употребяват новаторски или комплицирани способи и техники в редица медицински специалности. Така да вземем за пример, ACIBADEM е един от дребното центрове в света, които правят сполучливо оперативно лекуване на сколиоза без фузия (сливане на прешлени). Методът нормално се ползва при юноши в развой на напредък за поправяне на тежка сколиоза, като в същото време се резервира гъвкавостта на гръбначния дирек. ACIBADEM е и мястото, където преди години беше осъществена първата в Турция трансплантация на черен дроб от майка на нейното 8-годишно дете, както и първата бъбречна трансплантация на бебе с най-ниско тегло. Днес това е мястото, където рутинно се правят трансплантации на органи при деца, както от трупни, по този начин и от живи донори от фамилията, като успеваемостта надвишава междинната в международен мащаб. Разширените благоприятни условия за диагностика и лекуване са налични в ACIBADEM за деца, които се сблъскват с ортопедични проблеми, в това число вродени малформации и спастичност. Компютърно-подпомаган 3D разбор на походката оказва помощ да се разпознава източникът на нарушаванията в походката и да се възнамеряват стадиите на лекуване. Когато се постановат сериозни грижи за педиатрични пациенти, животоподдържащите действия се обезпечават от особено проектираните детски интензивни отделения (PICU) и неонатални интензивни отделения (NICU).

Това е моето място за педиатрични грижи

Лечението на деца изисква повече от технологии и опит. Децата се нуждаят от безвредна и другарска среда, с цел да играят, учат и мечтаят, и това е годно даже когато се лекуват в болница. Особено тогава. Педиатричните отделения в ACIBADEM са проектирани предвид на характерните потребности на децата, с цел да облекчат безпокойството и стреса; да обезпечат цветове и пространство за фантазиите им; да се трансфорат в техен дом надалеч от вкъщи. Като пациенти, децата се нуждаят от профилиран личен състав, който е особено подготвен да посрещне техните физически и поведенчески нужди; да трансформира лечебните процедури в любопитна игра и да насърчи болното дете да стане супергерой, който може да завоюва всяка борба. Това е мястото, където бутилката на системата за вливане се трансформира в аквариум с рибки и където въображението лекува тъкмо толкоз, колкото и медикаментите.

За спомагателна информация и консултация:

Тел. 02 851 1228





*публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР