През месец ноември на територията на областта са настъпили 54

...
През месец ноември на територията на областта са настъпили 54
Коментари Харесай

Черна статистика: 54 катастрофи с 12 ранени и 1 загинал окървавиха пътищата в Монтанско за месец

През месец ноември на територията на региона са настъпили 54 пътно-транспортни катастрофи, с 12 ранени и 1 умрял жител. сочат данните от доклада на Министерство на вътрешните работи.
В съпоставяне със същия месец на миналата година, общият брой на ПТП-тата са били с 5 повече, ранените със 7 повече, а броят на жертвите на пътя е идентичен. При осъществения надзор на пътя са открити 2090 нарушавания на Закона за придвижване по пътищата, от които съвсем половината – 1056 – са за превишена скорост.
Най-много наказания са наложени за погрешно прекъсване и паркиране – 192 наказателни документа, за неспазване на преимущество, знаци и сигнали – 143, за неизползване на предпазни колани – 131 и за нередовни пътни документи – 82.
Заловени са 15 водача, използвали алкохол, както и 2-ма, седнали зад кормилото след приложимост на наркотични субстанции.
На 20 лидера са формирани актове за липса на застраховка „ Гражданска отговорност”. Неправоспособните водачи са 11. Временно отнетите шофьорски книжки са 34, а 5 пътни транспортни средства са спрени краткотрайно от придвижване. Прекратена е регистрацията на 22 пътни транспортни средства.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР