През месец април еколозите от Регионалната инспекция по околната среда

...
През месец април еколозите от Регионалната инспекция по околната среда
Коментари Харесай

Еколози от Враца накрак заради птици в беда

През месец април еколозите от Регионалната ревизия по околната среда и водите във Враца са се отзовали на няколко сигнала за птици в неволя, научи организация BulNews. 
На 12-и на дежурния телефон в екоинспекцията била получена информация за открита дребна сова във Враца. Еколози незабавно се отзовали на сигнала, само че при опит да бъде хваната, птицата изхвърчала.
Няколко дни по-късно в Козлодуй пък била открита ветрушка с ранено крило. Състрадателни хора още веднъж подали сигнал в Регионална инспекция за опазване на околната среда, откъдето още веднъж реагирали. Ранената птица е превозена до избавителен център за диви животни в Стара Загара, за определяне на положението ѝ и лекуване.
Последният сигнал е отпреди дни, на 30 април. Дежурен координатор на тел. 112 съобщил за два неми лебеда в река Искър при Водноелектрическа централа „ Черепиш “. След извършени диалози е открито, че на другия ден единият лебед е липсващ, а другият плува в реката. Не са открити данни за осъществено нарушаване на наредбите на Закона за биологичното многообразие, както и дали се касае за ранен или бедстващ образец от предпазен тип.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР