През март слуховете, че канибализмът е често срещан в Хаити,

...
През март слуховете, че канибализмът е често срещан в Хаити,
Коментари Харесай

Слухове за канибализъм в Хаити: Вярно или невярно?

През март слуховете, че канибализмът е постоянно срещан в Хаити, бяха необятно публикувани в обществените медии. Тези клюки значително се основават на три видеоклипа. Но два от тях са снимани в разнообразни страни и макар че третият е сниман в Хаити, той е от 2021 година и затова не е доказателство за нещо скорошно.

Тези клюки за канибализъм бяха публикувани от десни обществени медийни сметки, основани в Съединени американски щати, с послания срещу имиграцията. Изглежда, че е обвързвано с президентската акция в Съединени американски щати, в която подправените вести за имиграцията са нещо всекидневно. Илон Мъск, наред с други, способства за разпространяването на тези клюки.

Тези клюки също бяха споделени от сметки, които наподобява се ръководят от хора от Доминиканската република, където има „ систематичен расизъм “ по отношение на хора с хаитянски генезис, съгласно до Amnesty International.

Тъй като обаче има най-малко един видеоклип, който наподобява демонстрира случай на канибализъм в Хаити през 2021 година, искахме д...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР