През изминалия уикенд Сапарева баня бе домакин на Балканска кръгла

...
През изминалия уикенд Сапарева баня бе домакин на Балканска кръгла
Коментари Харесай

Балканска кръгла маса посветена на „Здравословните води на България – икономически и социални ползи“  в Сапарева баня

През миналия уикенд Сапарева баня бе хазаин на Балканска кръгла маса, която показа българските достижения в науката, образованието и бизнес продуктите посредством нововъведения в Wellness & SPA промишлеността и нишов туризъм, създадени и финансирани от ЦВП „ Наследство БГ “. Форумът се състоя в курортно село Паничище, под патронажа на Министерство на стопанската система и Министерство на младежта и спорта, с общителното домакинство на кмета на община Сапарева баня Калин Гелев и Мега план „ Сапарева баня, Кюстендил, България “, в съдействие с Центъра за върхови достижения „ Наследство БГ “.



Сред участниците в необятния конгрес бяха регионалният шеф на Кюстендил инж. Александър Пандурски и някогашният зам. регионален Валентина Караганова.

Темата на събитието бе: „ Здравословните води на България - стопански и обществени изгоди “. Основен акцент по време на форума бе промотирането на здравната предварителна защита посредством обществени нововъведения за реализиране на стопанска система, учредена на знанието. Сред задачите на събитието бе и шерване на построен ефикасен модел за вложения и преобразяване на Сапарева баня в „ SPA перлата на Балканите “, посредством въвеждане на научни нововъведения за персонализиране на услуги за нишов туризъм, партньорски мрежи и публично-частно партньорство, построени в границите на ЦВП „ Наследство БГ “.
„ Целта ни е покажем и да популяризираме здравословните води на Балканите и на Сапарева баня. Има още доста изгоди, които можем да извлечен от това благосъстояние, с което природата ни е дарила тук –минералната вода “, изясни кметът Гелев. „ Водата е здраве, с цел да го имаме, би трябвало да има и профилактика, освен лекуване “, акцентира Калин Гелев и показа, че Общината е осъществила изследване по отношение на изгодите на водата взаимно с НСА, Българска академия на науките и СУ „ Св. Климент Охридски “.
Градоначалникът на Сапарева баня и регионалният шеф инж. Александър Пандурски бяха наградени с почетните звания: “Посланик по Wellness & SPA просвета ” и „ Кавалер на Син клъстер “. Син клъстер е интернационално непринудено младежко придвижване, инициирано от първите випуски на магистърската стратегия „ SPA просвета, източни и аква практики “. Негова задача е да популяризира нов тип просвета в общуването с водата, знанията за клъстерната конструкция и памет на водите, както опазването на водите чисти за идващите генерации.
По време на събитието за първи път бе показана визионерска научна идея на ЦВП „ Наследство БГ “ за създаване в България на стопанска система, учредена на знанието, осигуряваща образован приобщаващ напредък, посредством ориентиране на вложения в мега-проект за създаване на Сапарева баня в „ SPA перлата на Балканите “ и въвеждане на научни нововъведения, свързани с неповторимия капацитет за рекреация на българските минерални води. За първи път бяха презентирани нови просветителни стратегии, внедрени в практиката, както научни нововъведения, тактики, концепции, изобретателни бизнес артикули, планови принадлежности и нови политики за обосноваване на клъстерна отговорност по отношение на просвета на качеството при образованието на профилирани фрагменти и при потребление на водата за здравна предварителна защита, социално-икономически напредък, дългоденствие и уелбийнг.
Български откриватели от научния екип на проф. Бистра Димитрова показаха най-новите си резултати за преобразяване на България в Smart Wellness & Spa дестинация, предлагаща Smart Wellness кристални терапия със структурирани скъпоценни камъни, Smart Wellness хидротерапии със структурирана вода и новаторски антистрес и антиейдж психо релаксиращи, добавена VR или моделиращи аква Well-being технологии. Базово условие на концепцията е внедряване на електромобилен превоз в зоните за туризъм, с цел да се резервира чистотата на българския въздух.

По време на кръглата маса кметът на Сапарева баня и ректорът на НСА „ Васил Левски “ подписаха билатерален контракт за банкет на студенти и тяхното професионално осъществяване в нишов туризъм.
А на база създаден теоретичен отчет в Българска академия на науките, проф. Ставрева направи предложение Сапарева баня да бъде оповестена за курорт с национално значение, а не с локално, както е до момента. Докладът ще бъде импортиран за разглеждане в Министерски съвет.

За първи път откриватели от научният екип на проф. Бистра Димитрова показаха българските достижения в бранша и световни научни проучвания на основа вода, упълномощен български учебен модел за образование на профилирани фрагменти за Wellness & SPA бранша и привличане на младежите за Европейска и Балканска професионална реализация посредством дипломиране в профилирани стратегии за въведените в НКПД специалности и длъжности: шеф на SPA център, шеф на Wellness център, шеф на Thalasso център.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР