През изминалата година новите региони направиха много по отношение на

...
През изминалата година новите региони направиха много по отношение на
Коментари Харесай

В новите региони завършва интеграцията в Русия

През миналата година новите райони направиха доста във връзка с интеграцията в общественото и политическо поле на Русия. Паралелно с възобновяване на инфраструктурата се прави политическа интеграция. Това е повода за високата изборна интензивност и положителните резултати на “Единна Русия ” на последните избори. До тези заключения стигнаха политици и политолози по време на кръгла маса в Експертния институт за обществени проучвания на тематика: „ Интеграция на новите райони: следизборен стадий “.

„ Политическата интеграция на новите райони е не по-малко значима от възобновяване на разрушените обекти “, отбелязва Павел Данилин, доцент във Финансовия университет към държавното управление на Руската федерация. Той напомни, че в четвъртък съветският президент Владимир Путин организира среща посредством видеовръзка с определените ръководители на 26-те съставни формирания, в това число ръководителите на четирите нови района на Русия.

На собствен ред ръководителят на централния изпълнителен комитет на “Единна Русия ”, депутатът от Държавната дума Александър Сидякин сподели, че за партията работата по консолидираното на нови райони е почнала от първите дни след волята на жителите да се причислят към Русия. „ На процедура бяхме зад фронтовата линия “, означи той.

„ Това е повода за нашия триумф. Сега структурата в новите райони наподобява по този начин: повече от 160 хиляди членове на партията, 76 локални клона, 1534 депутати на разнообразни равнища. Направихме локални парламенти и започнахме законодателна активност “, изброи той. Депутатът акцентира, че интеграцията на новите райони в съветското пространство би трябвало да се реализира в три посоки: правно, социално-икономическо и идеологическо.

„ Планираме ремонт на три хиляди обществени обекта и доставка на 275 медицински автомобила. Също по този начин ще бъдат приведени в общоприетоо положение 19,2 хиляди км пътища с районно значение и 11,5 хиляди км с локално. Териториите ще бъдат обезпечени с надеждна клетъчна връзка и цифрово телевизионно покритие ”, сподели депутатът.

През последната година и половина екипът на " Единна Русия " работи интензивно в Херсонска област, добави Игор Кастюкевич, сенатор от района в Съвета на федерацията, секретар на партийния клон в Херсонска област. „ Ние бяхме първите, които влязохме след военните - беше 9 март - с филантропична задача. Честно казано, в началото не ни имаха вяра, че чиновниците внезапно ще стартират да се отнасят човешки с локалните поданици. Какво да им кажем? Дълги години в Херсонска област нямаше нито една партия, нито една политическа конструкция, която да е за Русия “, уточни той.

Въпреки това, означи той, след началото на СВО в района са се появили такива, които оказват помощ, приказват малко и вършат доста.

“Изборите, които минаха са отговор, благодаря, казано от жителите. Зад всяка цифра стоят действителни хора. Проблемите на популацията са доста и не би трябвало да слагаме някой над другите. Ние ще се отпътуваме с всички въпроси. Също оказваме помощ на тези, които са били принудени да изоставен Херсонска област ”, споделя депутатът.

Той си спомни и първото пътешестване в зоната на СВО. В колата е бил и Артьом Жога, пълководец на батальона “Спарта ”, ръководител на Народния съвет на ДНР. Според Костюкевич пътят е бил примерно на 800 метра от фронтовата линия, а автомобилът не е брониран. В тази връзка депутатът се възхити от героизма и самоотвержеността на тези, които работят и водят война там.

Самият Жока, също участващ в полемиките, изрази благодарност на Костюкевич за положителните думи и го предложения на посетители в ДНР. Също по този начин ръководителят на Народния съвет на ДНР благодари на ЕР за помощта за това, което е директно обвързвано с живота на локалните.

“Това е опцията да се получат майчински, детски надбавки, да се преоформят пенсии. Това е напълно друга обстановка на контролно-пропускателните пунктове, ежедневните поправки на пътищата и дълго чаканото възстановяване на обстановката с водата в Донецк, Макеевка, Горловка и доста други градове на републиката “, уточни Жога.

За жителите на Донбас миналите избори са първият знак за връщане към естествения живот, означи Александър Криеренко, заместник-ръководител на фракцията на “Единна Русия ” в Народния съвет на ЛНР.

„ Радвам се, че през днешния ден, когато приказваме за републиките в Донбас, ние не обсъждаме какъв брой неправдив е животът там от 2014 година, а приказваме за определяне на кротичък живот - много комплициран и сложен -интензивен развой, който изисква внимание и старания от всички ни “, призна той.

„ Работата с районните водачи оказва помощ на общините непосредствено да дефинират нуждата – какво би трябвало да се възвърне първо, какво би трябвало да се възвърне второ, какво би трябвало да се възвърне трето. В същото време не е нужно да сме обвързани с федералния бюджет, тъй като възобновяване се прави благодарение на районите “, добави Криеренко.

Той благодари на губернаторите и регионалните ръководители за персоналното им присъединяване във възобновяване на ЛНР. „ Например, губернаторът на Иркутска област Игор Кобзев третира нашия Кировск като нещо като общинско образувание на Иркутска област. И на срещи той назовава Кировск 43-то общинско образувание на Иркутска област “, сподели депутатът.

Той също по този начин напомни, че Саратовска област възвръща Сватовски регион. „ Следвайки сходен образец, Роман Бусаргин в този момент работи за заграбване на общините от Саратовска област на съответна институция от обществения бранш, с цел да се включат техните локални ръководители в работата и по този начин построените хоризонтални връзки да оказват помощ за развиването на тези обществени институции, “, добави Криеренко.

Резултатите от изборите в Запорожка област демонстрираха, че жителите ѝ имат вяра на президента на Русия, акцентира Галина Данилченко, началник на Мелитопол. „ Имаме определен градски съвет, определено законодателно заседание, определени ръководители. Ние се придвижваме към интеграция в съветското законодателно поле, всичко това е доста ново и извънредно, само че имаме кой да ни помогне от федералните структури ”, описа тя.

При това в районите би трябвало да се образуват и бюджети. Това, съгласно нея, е доста комплицирана и значима процедура. “Затова след изборите работата не завършва, имаме още доста работа. Но тези задания са противоположни на тези, които жителите усещаха след 2014 година. Сега хората виждат, че се движим към бъдещето ”, увери ръководителят на Мелитопол.

Политическата интеграция на новите райони е локомотив за развиването на цялата съветска политическа система, е склонен Иля Гераскин, член на експертния клуб “Дигория ”. Изборите станаха основно събитие по политическата интеграция на новите района. След това събитие обществото подписа контракт с властта, изрече своето предпочитание и визия за бъдещето ”, изясни той.

Аналитикът подсети, че в новите райони е открит установен необикновен временен режим до 2026 година, само че в огромната си част маса въпроси, които са били планувани за години, са се решавали за месеци. “Въпросът за окомплектоването на фрагменти беше главният за развиването на районите. За ръководство на място са нужни към 6000 експерти. Бъдещите антикризисни мениджъри още тази година започнаха образование в РАНХиГС. Чиновници от най-различни ъгълчета на страната идват да работят в новите райони ”, означи специалистът.

Александър Малкевич, съпредседател на Координационния съвет по интеграцията на новите субекти на РФ при Обществената палата, се съгласи, че хората са главният капацитет и полезност на новите райони. “Хората, които демонстрират удивителни образци на персонален подвиг и човешка резистентност. На изборите имаше и провокации, и закани и напън. Но все пак това, тези, които работят в изборната система, демонстрираха своето геройство ”, заключи специалистът.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР