През годините сме ставали свидетели на множество случаи, в които

...
През годините сме ставали свидетели на множество случаи, в които
Коментари Харесай

Бивш изпълнителен директор на Samsung е обвинен в кражба на търговски тайни за изграждане на завод за чипове в Китай

През годините сме ставали очевидци на голям брой случаи, в които някогашни чиновници крадат строго защитавани търговски секрети на някогашната си компания и придвижват интелектуалната благосъстоятелност другаде, само че опитът да се копира цялостен цех за полупроводници е нещо ново. Ако това не е задоволително смело, имитиращото оборудване би трябвало да бъде издигнато единствено на по-малко от 2 километра от оригинала.

Бивш изпълнителен шеф на Samsung Electronic е задържан и упрекнат в кражба на чертежи и планове на компанията за чипове в опит да сътвори тъкмо копие на цех за полупроводници в Китай. Новинарската организация Yonhap оповестява, че неназованият 65-годишен мъж е упрекнат в нарушение на законите за отбрана на индустриалните технологии и за попречване на нелоялната конкуренция.

Мъжът е упрекнат, че сред август 2018 и 2019 година е откраднал търговски секрети, в това число съществени инженерни данни за завода за чипове (BED) и чертежи за оформление и планиране на процесите, с цел да може да бъде пресъздадено копие на завода в северния град Си’ан с поддръжка, предоставена от неназована тайванска компания. Данните от BED са нужни, с цел да се подсигурява, че в индустриалните уреди няма примеси. Заводът копие е трябвало да бъде издигнат на 1,5 километра от съществуващото оборудване.

Неидентифицирана тайванска компания е дала обещание да влага 6,2 милиарда $ в плана, само че не е изпълнила обещанието си. Вместо това мъжът получил 358 милиона $ от група китайски вложители и почнал да създава пробни артикули посредством цех за чипове в Ченгду, основан на технологията на Samsung.

Обвиняемият е работил за Samsung в продължение на 18 години, преди да се реалокира в друга компания. Той основава компании за произвеждане на чипове в Китай и Сингапур, като употребява пари от китайски и тайвански вложители. Освен това е наел към 200 души от Samsung и SK Hynix.

Твърди се, че заради кражбата, Samsung е претърпяла вреди за към 233 милиона $. Шестима други души, в това число чиновник на Samsung Electronics и петима чиновници на китайски производител на чипове, основан от някогашния изпълнителен шеф също бяха упрекнати за хипотетичното приключване на информация.

По-рано тази година Министерството на правораздаването на Съединени американски щати разгласи самодейността „ Disruptive Technology Strike Force “, в границите на която бяха заведени 5 каузи, свързани с нарушавания на износа и комерсиалните секрети. Едно от тях е обвързвано с някогашен софтуерен инженер на Apple, който е откраднал търговски секрети, свързани с плана на Купертино за самостоятелен автомобил преди да получи работа в същата промишленост в Китай.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР