През 2024 г. изтича 5-годишният срок на изготвените индивидуални оценки

...
През 2024 г. изтича 5-годишният срок на изготвените индивидуални оценки
Коментари Харесай

Изтича срокът на индивидуалните оценки на хората с пожизнен ТЕЛК и НЕЛК

През 2024 година изтича 5-годишният период на направените самостоятелни оценки на потребностите и отпуснатата месечна финансова поддръжка по реда на Закона за хората с увреждания на лицата с доживотен период на експертните им решения на ТЕЛК/НЕЛК.

Това предизвестиха от Агенцията за обществено подкрепяне.

За да няма спиране в обезпечаваната поддръжка, от Агенцията напомнят на хората с трайни увреждания да ревизират периодите на оценките си и при нужда да подадат заявление-декларация в дирекция „ Социално подкрепяне “ по сегашен адрес.

Това може да стане персонално или посредством упълномощено лице, посредством лицензиран пощенски оператор, в това число посредством услугата за електронна предложена поща, по електронен път посредством Системата за несъмнено електронно връчване или на електронната поща на дирекцията.

Необходимите документи са оповестени на формалната електронна страница на Агенцията за обществено подкрепяне.

С увеличението на линията на беднотия на 526 лева от 1 януари т.г. се покачва и месечната финансова поддръжка по Закона за хората с увреждания. Такава помощ получават към 672 хиляди жители, показаха от Министерството на труда и обществената политика.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР