През 2023 г. възприемането на приложения за електронен бизнес варира

...
През 2023 г. възприемането на приложения за електронен бизнес варира
Коментари Харесай

Българските компании са на дъното в ЕС по използване на електронни бизнес приложения

През 2023 година възприемането на приложения за електронен бизнес варира според от размера на предприятията в Европейски Съюз. Приложенията за електронен бизнес се употребяват за ръководство на ресурсите на предприятието (планиране на ресурсите на предприятието – ERP), информация за клиенти (управление на взаимоотношенията с клиенти – CRM) или за разбор на данни (софтуер за бизнес разузнаване – BI).

Според данни на Евростат, през 2023 година половината от предприятията в Европейски Съюз са употребявали програмен продукт за електронен бизнес (ERP, CRM и/или BI), като най-голям е процентът на фирмите в Дания (74%), Финландия (71%) и Белгия (67%).

На другия полюс в тази статистика са Румъния и България, където надлежно едвам 24% и 26% от предприятията са употребявали софтуери за електронен бизнес през 2023 г.

Процентът на предприятията в Европейски Съюз, употребяващи бизнес софтуери за ръководство на ресурсите варира от приблизително 38% при дребни компании до 86% за огромни предприятия - процентна разлика от цели 48 пункта.

Процентът на компаниите, употребяващи програмен продукт за разбор на данни варира от 11% за дребните до 63% при огромните предприятия, а ползващите програмен продукт за информация за клиенти варират от 22% при дребните компании до 61% при огромните, демонстрират още данните на Евростат.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР