През 2019 г. 1,200 млн. българи са избрали Гърция за

...
През 2019 г. 1,200 млн. българи са избрали Гърция за
Коментари Харесай

Немислимо. Как Черно море спечели мача с Бяло

През 2019 година 1,200 млн. българи са избрали Гърция за своята отмора. Миналата година пък техният брой пада фрапантно на 300 000 българи или това е към 80% спад. Очакванията за 2021 година са едвам 600 000 българи да се насочат към южната ни съседка. Това е на половина на равнищата от 2019 година, сподели ръководителят на Конфедерацията на българския туристически бизнес Ричард Алибегов в ефира на Нова.

Според туроператора Антония Чомполова обаче сезонът към този момент върви добре. „ Към момента българският туризъм се оправя добре. Всичко е наред, има задоволително туристи, както български, по този начин и задгранични. Хотелите като цяло са цялостни и времето е с нас. Може да се каже, че юли е добър месец за българския туризъм ”. разяснява Чомполова.

Всъщност една от аргументите за положителното развиване е освен положителното време, само че и неналичието на ограничения. Това се отразява положително на туристите, считат от сектора. " Хотелите, които отвориха, са цялостни. българските туристи са най-вече ориентирани към Черноморието, много по-малка част от хората избират да отидат в прилежащите за нас страни.

Сезонът върви доста добре, хотелите се изпълват с помощта на българските туристи и се надявам по този начин да се задържи до края на сезона ", сподели още туроператорът.

В същото време обаче ресторантьорите се тормозят да се не повтори обстановката от зимата, заради липса на ограничения за ускорена имунизация.

„ Това лято не се направи, общо взето, нищо в посока имунизация. В страните към нас равнищата на имунизирани са много по-високи. За страдание, чакаме, че през идващия сезон ще се случи същото, което се случи и предходната година ”, счита Алибегов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР