През 2003 година философът от Оксфорд Ник Бостром публикува доклад,

...
През 2003 година философът от Оксфорд Ник Бостром публикува доклад,
Коментари Харесай

Астроном: Шансовете да сме в Матрицата са 50 на 50

През 2003 година философът от Оксфорд Ник Бостром разгласява отчет, в който излага хипотезата, че е допустимо действителността, в която съществуваме, да е компютърна симулация, основана от софтуерно напреднала цивилизация. 
В публикацията си той твърди, че най-малко едно от трите изказвания би трябвало да е правилно:Цивилизациите нормално изчезват, преди да развият способността за основаване на симулации на действителността.Напредналите цивилизации нормално нямат интерес да основават симулации на действителността.Почти сигурно живеем в компютърна симулация. Сега астрономът от Колумбийския университет Дейвид Кипинг се задълбочи в тези три хипотези, известни на науката като „ трилемата “ на Бостром " и излезе с ново предложение: шансът да живеем в Матрицата е 50 на 50, оповестява Scientific American.
Кипинг свива първите две оферти в едно, аргументирайки се, че и двете, в случай че са правилни, ще доведат до еднакъв резултат -  ние не  живеем в симулация.„ Просто приписвате предварителна възможност за правота на всеки от тези модели “, споделя Кипинг пред SA. „ Ние одобряваме правилото на безразличието, който е съмнение по дифолт, когато нямаме никакви данни или обстоятелства за изказванието. “
Кипинг също по този начин твърди, че колкото повече пластове от действителност са били вградени в симулацията (като в матрьошка), толкоз повече компютърните запаси, нужни за поддържането на безапелационно действителна Матрица, ще понижават. С други думи, колкото по-нататък се спускате надолу по заешката дупка, толкоз по-малко изчислителна мощ ще ви би трябвало, с цел да създадете безапелационна симулация.Изводът, до който стига астрономът след " смачкването " на цифрите е: 50 % е шансът на всяка от двете хипотези да е вярна.
Новата обява разбуни научните среди и полемиките из подкастовете и научно-популярните уеб сайтове закипяха с цялостна мощ.Ами в случай че успеем да открием „ бъг в Матрицата “ това ще потвърди ли, че нашата действителност е симулация? Можем ли да потвърдим, че симулацията употребява квантови суперпозиции, които се дефинират единствено когато ги погледнете?
Затова ли човечеството не може да преодолее скоростта на светлината, тъй като ще стигне до " изобретателите " на симулацията ли? Слага ли изобретателят на играта краен левъл, до който може да се стигне?
Ако човечеството в миналото успее да моделира мислещи същества, няма ли това да е доказателство, че и ние също сме виртуални рационални същества в нечия компютърна игра?Все въпроси, на които отговори няма, единствено догатки.„ Не може да се ревизира дали живеем в симулация или не “, сподели Кипинг пред SA. 
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР