През 1990 г. бившият президент на СССР Михаил Горбачов се

...
През 1990 г. бившият президент на СССР Михаил Горбачов се
Коментари Харесай

Край на мистерията: Разкриха защо Горбачов се е снимал в реклама на Pizza Hut ВИДЕО

През 1990 година някогашният президент на Съюз на съветските социалистически републики Михаил Горбачов се е снимал в реклама за американската верига заведения за хранене Pizza Hut, тъй като се е нуждаел от пари за фонда си, оповестява Foreign Policy.

В собствен материал журналистът Пол Мъсгрейв споделя историята към основаването на рекламното видео. Той изяснява, че една от аргументите за присъединяване на Горбачов в рекламата станало събитието, че се нуждаел от пари.

Бившият руски водач имал огромна пенсия, само че хиперинфлацията през 1994 година я понижила до 2 $ месечно. Освен това фондацията му Горбачов била в съпротива на тогавашния държавен глава Борис Елцин.

В същото време Pizza Hut се разширявала, в това число и на съветския пазар. Голямата конкуренция налагала високи разноски за рекламна акция. След президентските избори през 1996 година, на които Горбачов печели единствено 0,5% от гласовете, американската верига стартира договаряния с някогашния руски президент.

Политикът приема, само че с 2 условия: персонално той да утвърди окончателния сюжет на видеото и да не яде пица пред камерата.
„ Като някогашен държавен глава, не мога да го направя”, обяснил той.

В последна сметка, в рекламата дружно с Горбачов се снимал и неговата внучка Анастасия.

Какъв хонорар е получил за присъединяване си в рекламния клип, не се загатва. По сметки на изданието, той е взел към 1 млн. $.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР