Превръщането на Минералната баня в Красново в модерен Спа комплекс,

...
Превръщането на Минералната баня в Красново в модерен Спа комплекс,
Коментари Харесай

Част от общинските съветници в Хисаря гласуваха против развитието на туризма в общината

Превръщането на Минералната баня в Красново в съвременен Спа комплекс, със опазване на нейния исторически тип, възобновяване на парка, основаване на зони за отдих и спортни интензивности бе отхвърлено без коментар от част от общинските съветници. Така развиването на курорта Красновски бани остава в необозримо бъдеще. Въпреки декларирания инвеститорски интерес част от съветниците, в това число и представителят на с. Красново - Цветелина Дурданова през днешния ден не поддържаха предлагането за актуализация на Годишната стратегия на община Хисаря за ръководство и предписание с общинската благосъстоятелност за 2024 година, която трябваше да впише. Минералната баня в Красново в листата на парцелите, които общината има желание да предложи за възлагане посредством концесия. Становище на кмета на с. Красново Красимир Кирилов също нямаше, заради отсъствието му от по този начин значимата за селото сесия.

„ В диалозите ми с кмета и с жителите на с. Красново този въпрос постоянно бе поставян като един от най-важните “, съобщи Вълчева пред съветниците. Някога Красновските минерални бани са били курорт от национално значение. Построената през 1928 година извънредно красива сграда е била неповторимо оборудване, проектирано от италиански проектант.



„ Намеренията на общинското управлението да върнем славата на Красново и създадем условия и за развиване на обитаемото място, и за нови работни места срещнаха недоумение. Отричането, без никакви причини, на предлагането на администрацията приказва единствено за едно - безхаберие и равнодушие у общинските съветници за развиването на общината. Инвестиционните планове са четири на брой, налични са на уеб страницата на общината, а съвещанието се излъчваше в действително време, а запис от него е разполагаем. Това е добре, тъй като по този начин всеки, който има интерес може да ги види. “, разяснява кметът на Хисаря Ива Вълчева.

Присъстващите на сесията и кметове на обитаемоте места, и поданици на общината разясниха, че са в неразбиране от отсъствието на кмета на селото Красимир Кирилов и от неналичието на ясна позиция от страна на общинските съветници, дали своят вот срещу развиването на Красновски минерални бани.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР