Претория. Необичайно голям брой деца на възраст под две години

...
Претория. Необичайно голям брой деца на възраст под две години
Коментари Харесай

SABC : В болниците в Претория постъпват много деца с Covid-19

Претория. Необичайно огромен брой деца на възраст под две години в този момент са признати в лечебни заведения в столицата на Южна Африка Претория с ковид. Това сподели във вторник Васила Джасат, чиновник на Националния институт по инфекциозни заболявания (НИИЗ) на Република Южна Африка (РЮА), представена от локалната радиостанция SABC .

" През последните дни 52 деца на възраст под две години с Covid-19 бяха приети в болница в столичния регион Тсване, който включва Претория ", споделя Джасат. " Досега е регистриран един смъртен случай в тази възрастова група. " Сред пациентите, признати в лечебни заведения в Тсване с ковид, сподели тя, дребните деца съставляват 10%.

Специалистите от НИИЗ не оповестяват с какъв вариант са инфектирани децата. Въпреки това президентът на Южна Африка Сирил Рамафоса сподели на 28 ноември, че множеството от новите случаи в провинция Гаутенг, която включва Тсване, са инфектирани с варианта „ Омикрон “. През последните пет дни в Гаутенг са открити над 10 хиляди пациенти с Covid-19.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР