Преразказ на , засягащи ТЕЛК-системата у нас – това чуха

...
Преразказ на , засягащи ТЕЛК-системата у нас – това чуха
Коментари Харесай

Депутати изслушаха шефката на НЕЛК в парламента, останаха разочаровани

Преразказ на, засягащи ТЕЛК-системата у нас – това чуха през днешния ден депутатите в Народното събрание. Народните представители бяха присъединили в програмата си чуване на директорката на НЕЛК Ани Александрова по отношение на проблеми на хората с увреждания в работата на НЕЛК и ТЕЛК, като концепцията беше също по този начин Александрова да даде повече конкретика по отношение на идните промени.

Вместо това директорката на НЕЛК предложи роман за проблемите, с които се сблъскват хората с разнообразни хронични болести и решенията, които им предлага ТЕЛК-системата.

Александрова на процедура преразказа проектопромените в организацията на работа на органите на здравната експертиза, като изясни, че с встъпването си в служба е взела участие в работната група, изготвила тези промени.

Конкретни въпроси от депутати обаче не получиха отговор. Такъв беше да вземем за пример въпросът в какъв период ще се цифровизира системата на НЕЛК, както и по какъв метод дигитализацията ще облекчи чакащите освидетелстване.

От думите ѝ стана ясно още, че тя не знае дали има методика, по която работи системата на ТЕЛК.

В резултат депутати показаха недоволството си от чуването. „ Проблемите в НЕЛК и в ТЕЛК са съществени и са от години насам. Очаквахме напълно съществено тук да пристигна шефът на НЕЛК, да приказва със периоди и да приказва съответни неща. В последна сметка тук сякаш са изпратили юрисконсулта на НЕЛК, който ни среща с нормативната уредба. В последна сметка българските пациенти не чуха значими неща за тях “, разяснява депутатът от ГЕРБ-СДС проф. Костадин Ангелов, представен от БГНЕС.

Ангелов съобщи, че е заинтригуван от казаното от Александрова, че не знае дали има методика, по която работи системата на ТЕЛК. „ Това значи, че вие не знаете въобще какво вършиме там, какво прави системата на НЕЛК и какво прави системата на ТЕЛК “, заключи той.

Не остана удовлетворена от отговорите на Александрова и Елисавета Белобрадова от ПП-ДБ. Тя описа, че депутати са били принудени да пишат писма до обособените институции, с цел да се обезпечат пейки, на които да сядат децата, чакащи за здравна експертиза. „ Не разбрахме по какъв начин комисиите ще престанат да привикват физически хората “, добави тя, представена от „ 24 часа “. И дефинира цялата система за освидетелстване на хората с увреждания като вървене по тъгите.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР